‘Samsung test Galaxy Note 6 variant met gebogen glas’

Samsung test volgens een anonieme bron twee varianten van de Galaxy Note 6, maar slechts een van beide toestellen zal worden uitgebracht.

De Note Edge
De Note Edge

Samsung Galaxy Note 6

Het zal waarschijnlijk nog enkele maanden duren voordat Samsung de opvolger van de Galaxy Note 5 zal aankondigen, de Galaxy Note 6. Toch kwam er de afgelopen weken al veel informatie naar buiten over het grote toestel van de Koreaanse fabrikant. Volgens een anonieme bron van de Nederlandse website GSM Helpdesk is Samsung twee verschillende Galaxy Note 6 varianten aan het testen. Een met gebogen glas, en een variant met een normaal en dus plat scherm. Denk aan het verschil tussen de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge.

Je zou dan ook verwachten dat Samsung de keuze over laat aan de klant, maar dat is allerminst het geval. Het Koreaanse bedrijf wil namelijk maar een van de twee varianten op de markt brengen, dus er moet nog een beslissing worden genomen. Samsung bracht in 2014 al een Note toestel uit met een gebogen scherm, de Note Edge, maar dat scherm was maar aan een kant gebogen. De gebogen variant van de Galaxy Note 6 heeft een scherm met twee gebogen randen.

De Note 5
De Note 5

Specificaties

Volgens de anonieme bron moet Samsung enkel een keuze maken tussen de twee soorten schermen, want verder komen de specificaties van beide toestellen overeen. De varianten hebben allebei een 5.8-inch Quad HD scherm en een 4000mAh batterij. De Galaxy Note 5 heeft een 3000mAh batterij, dus hopelijk zorgt de grotere batterij van de Note 6 voor een flink verbeterde accuduur.

Verder heeft de Samsung Galaxy Note 6 waarschijnlijk dezelfde 12MP camera als de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, 6GB aan werkgeheugen en een irisscanner. Qua processor heeft het nieuwe toestel waarschijnlijk een Snapdragon 823 of een Exynos 8890 chipset. Samsung is met Google in overleg om er voor te zorgen dat het toestel met Android N uit komt. Het is nog niet bekend hoeveel de nieuwe smartphone van Samsung moet gaan kosten en of de Galaxy Note 6 ook naar Nederland komt.

Bron: GSM Helpdesk

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters