Samsung toont haar curved Gear S-smartwatch

Samsung heeft vlak voor de IFA-beurs een nieuwe gecurvde smartwatch bekend gemaakt. De Gear S beschikt over een eigen simkaart en zal in het wit en in het zwart op de markt gaan komen.

Het lijkt erop dat de Gear S van Samsung vooral gericht is op de vrouwen. Het apparaat zal verkrijgbaar worden in het wit en in het zwart, waarbij de witte varianten een soort van kristallen rondom het scherm heeft. De smartwatch heeft daarnaast een gebogen 2-inch scherm dat touch gevoelig is.

De Gear S draait op Tizen, Samsung’s geplaagde besturingssysteem dat nog niet uit gekomen is voor smartphones. Het toestel beschikt over een dualcore-processor dat geklokt is op 1GHz en heeft 512MB aan ram mee gekregen. Er is 4GB aan interngeheugen aanwezig en ook kan het apparaat een simkaart slikken zodat hij altijd zelf verbonden is met het internet. Ook kan er dankzij de simkaart gebeld worden met de smartwatch, zonder tussenkomst van een telefoon. Om dit wat handiger te maken heeft Samsung ook de Gear Circle Headset aangekondigd. Dit is een Bluetooth-headset die draadloos met de smartwatch verbonden kan worden.

De smartwatch is daarnaast IP67 gecertificeerd waardoor hij waterdicht en stofdicht is. De Gear S van Samsung kan dan ook prima overweg met Nike + zodat ook het sporten met de Gear S tot de mogelijkheden behoort. De batterij is 300mAh groot en moet ongeveer twee dagen mee gaan op een enkele lading.

Samsung zal de Gear S volgende week op de IFA-beurs in Berlijn gaan tentoonstellen. De smartwatch zal in oktober naar Nederland gaan komen en krijgt een stevige adviesprijs van 399 euro mee.

Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
Samsung Gear S smartwatch Tizen 
KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters