Samsung toont interesse in UniPixel's TMOS-technologie

De TMOS-technologie van UniPixel zou een doorbraak op het gebied van beeldschermen kunnen zijn en daar maakt Samsung graag gebruik van. Samsung heeft dan ook een overeenkomst met UniPixel getekend omtrent de ontwikkeling van de TMOS-technologie.

Schermen behoren nog steeds tot de meest energieslurpende onderdelen van mobiele telefoons en men is ook hard bezig met het ontwikkelen van efficiëntere technieken. De eerste toestellen met OLED-schermen zijn reeds op de markt, maar het kan nog beter. UniPixel is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe technologie, genaamd TMOS of Time Multiplexed Optical Shutter. Deze techniek zou energiezuiniger en goedkoper zijn dan OLED en daarbij zou de technologie voor betere prestaties zorgen. Meer informatie over de TMOS-techniek is hier te vinden.

Samsung heeft aangegeven graag mee te werken met het ontwikkelen van deze technologie en wil natuurlijk ook de techniek zelf kunnen gebruiken. Het merk heeft dan ook een overeenkomst getekend met UniPixel omtrent het mede-ontwikkelen van de TMOS-technologie. Met een beetje geluk zien we dus over een aantal jaar de eerste Samsung telefoons met TMOS-schermen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters