Samsung-top krijgt lager salaris dankzij matige periode

De Samsung-top begint de consequenties te merken van een matige periode. Meerdere topmensen krijgen fors minder betaald dan vorig jaar.

Samsung CEO J.K Shin

Hierover schrijft het Zuid-Koreaanse Yonhap. Zo verdiende JK Shin in de eerste helft van dit jaar 1,25 miljoen euro. Dit is ruim 85 procent minder dan zijn salaris in dezelfde periode vorig jaar. Shin is de topman van de smartphone-afdeling van Samsung.

Boo-keun Yoon kreeg ongeveer hetzelfde salaris als Shin, wat een daling van 43 procent betekende. Boo stuurt de consumentenelektronica-afdeling aan. Het hoofd van de chip-afdeling, Oh-hyun Kwon, verdiende 2,25 miljoen euro. Daarmee is hij de grootverdiener, maar vorig jaar verdiende hij nog bijna het dubbele.

De salarisdalingen zijn het gevolg van een matige periode die Samsung doorgaat. Het bedrijf ziet zijn omzet en winst nu vijf kwartelen op rij dalen. Zo worden er minder smartphones verkocht dan voorheen, al zijn de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge over het algemeen goed ontvangen.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft het in de smartphone-industrie steeds lastiger. Zo is het bedrijf in het high end-segment Apple niet de baas. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus doen het beter dan de topmodellen van Samsung. In het goedkopere segment kampt Samsung met steeds meer concurrentie van goedkopere fabrikanten, zoals Huawei en Xiaomi.

Toch lijkt het erop dat de matigste periode van Samsung achter de rug is. Die was in 2015, toen de Galaxy S5 slecht werd ontvangen. Daarna gooide Samsung het roer om, mikt het meer op ‘premium design’ en dat lijkt over het algemeen goed te gaan. Naast toptelefoons brengt Samsung in de Galaxy A-lijn ook smartphones uit waarbij de focus is gelegd op het ontwerp en de bouwmaterialen van de telefoon.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters