Samsung-top krijgt lager salaris dankzij matige periode

De Samsung-top begint de consequenties te merken van een matige periode. Meerdere topmensen krijgen fors minder betaald dan vorig jaar.

Samsung CEO J.K Shin

Hierover schrijft het Zuid-Koreaanse Yonhap. Zo verdiende JK Shin in de eerste helft van dit jaar 1,25 miljoen euro. Dit is ruim 85 procent minder dan zijn salaris in dezelfde periode vorig jaar. Shin is de topman van de smartphone-afdeling van Samsung.

Boo-keun Yoon kreeg ongeveer hetzelfde salaris als Shin, wat een daling van 43 procent betekende. Boo stuurt de consumentenelektronica-afdeling aan. Het hoofd van de chip-afdeling, Oh-hyun Kwon, verdiende 2,25 miljoen euro. Daarmee is hij de grootverdiener, maar vorig jaar verdiende hij nog bijna het dubbele.

De salarisdalingen zijn het gevolg van een matige periode die Samsung doorgaat. Het bedrijf ziet zijn omzet en winst nu vijf kwartelen op rij dalen. Zo worden er minder smartphones verkocht dan voorheen, al zijn de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge over het algemeen goed ontvangen.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft het in de smartphone-industrie steeds lastiger. Zo is het bedrijf in het high end-segment Apple niet de baas. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus doen het beter dan de topmodellen van Samsung. In het goedkopere segment kampt Samsung met steeds meer concurrentie van goedkopere fabrikanten, zoals Huawei en Xiaomi.

Toch lijkt het erop dat de matigste periode van Samsung achter de rug is. Die was in 2015, toen de Galaxy S5 slecht werd ontvangen. Daarna gooide Samsung het roer om, mikt het meer op ‘premium design’ en dat lijkt over het algemeen goed te gaan. Naast toptelefoons brengt Samsung in de Galaxy A-lijn ook smartphones uit waarbij de focus is gelegd op het ontwerp en de bouwmaterialen van de telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters