Samsung trekt bod in op Sandisk

Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat het haar bod op de geheugenfabrikant Sandisk gaat intrekken. Volgens geruchten zou Sandisk te duur zijn voor Samsung.

Beide bedrijven zouden zes maanden hebben onderhandeld over een overnamebod van Samsung. In een verklaring stelt Samsung dat SanDisk ‘onrealistische verwachtingen’ van de waarde van het bedrijf. Samsung bood eerder 5,8 miljard dollar, wat stond voor 26 dollar per aandeel, maar dat vond SanDisk te laag. Volgens Samsung kampt SanDisk echter met ‘groeiende onzekerheden’. Samsungs CEO Lee Yoon-Woo schrijft in een brief dat de waarde van SanDisk is gedaald na de bekendmaking van een omzetverlies en een grote ontslagronde.

Samsung wilde SanDisk overnemen, omdat het nu veel geld betaald aan het bedrijf voor licenties voor het gebruik van technologie rond geheugenkaarten. Een overname zou Samsung daarom jaarlijks circa 250 miljoen euro besparen. Tegen persbureau Associated Press zegt een woordvoerder van SanDisk dat er vraagtekens waren over de ‘ernst van Samsungs aanbod’ en ‘de ware redenen erachter’

samdisk_logo

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters