Samsung twijfelt over testmethode mobieltjes

Samsung heeft aangegeven dat het vraagtekens zet bij de manier waarop het Agentschap Telecom testen uitvoert met betrekking tot de straling die gsm’s afgeven. Op dit moment wordt er één enkel toestel getest en als dit te hoge straling afgeeft worden alle toestellen afgekeurd.

Een woordvoerster van Samsung heeft verklaard dat zij betwijfelt of dit een eerlijke gang van zaken is, en noemt de testmethode zelfs ronduit ‘gevaarlijk’, omdat een menselijke fout snel gemaakt zou zijn.

Opvallend is dat het bedrijf wel zijn vertrouwen uitspreekt in de uitgevoerde test, die uitgevoerd werd in een lab in Groningen. Die test leidde afgelopen week tot een massale terugroepactie van 140.000 toestellen, die een tijd geleden door middel van verschillende acties (van onder andere de Telegraaf en de Postbank) in omloop zijn gebracht.

Eigen testen van Samsung, met drie tot vijf verschillende testen, hebben echter niet tot stralingsfouten geleid. Het Agentschap heeft verklaard dat het na de test nogmaals een test heeft uitgevoerd met mensen van Samsung erbij en dat deze geen defecten aan het toestel hebben geconstateerd.

Samsung heeft verklaard dat de terugroepactie met name gestart is om te voorkomen dat zijn goede naam te grabbel wordt gegooid.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters