Samsung twijfelt over testmethode mobieltjes

Samsung heeft aangegeven dat het vraagtekens zet bij de manier waarop het Agentschap Telecom testen uitvoert met betrekking tot de straling die gsm’s afgeven. Op dit moment wordt er één enkel toestel getest en als dit te hoge straling afgeeft worden alle toestellen afgekeurd.

Een woordvoerster van Samsung heeft verklaard dat zij betwijfelt of dit een eerlijke gang van zaken is, en noemt de testmethode zelfs ronduit ‘gevaarlijk’, omdat een menselijke fout snel gemaakt zou zijn.

Opvallend is dat het bedrijf wel zijn vertrouwen uitspreekt in de uitgevoerde test, die uitgevoerd werd in een lab in Groningen. Die test leidde afgelopen week tot een massale terugroepactie van 140.000 toestellen, die een tijd geleden door middel van verschillende acties (van onder andere de Telegraaf en de Postbank) in omloop zijn gebracht.

Eigen testen van Samsung, met drie tot vijf verschillende testen, hebben echter niet tot stralingsfouten geleid. Het Agentschap heeft verklaard dat het na de test nogmaals een test heeft uitgevoerd met mensen van Samsung erbij en dat deze geen defecten aan het toestel hebben geconstateerd.

Samsung heeft verklaard dat de terugroepactie met name gestart is om te voorkomen dat zijn goede naam te grabbel wordt gegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters