Samsung twijfelt over testmethode mobieltjes

Samsung heeft aangegeven dat het vraagtekens zet bij de manier waarop het Agentschap Telecom testen uitvoert met betrekking tot de straling die gsm’s afgeven. Op dit moment wordt er één enkel toestel getest en als dit te hoge straling afgeeft worden alle toestellen afgekeurd.

Een woordvoerster van Samsung heeft verklaard dat zij betwijfelt of dit een eerlijke gang van zaken is, en noemt de testmethode zelfs ronduit ‘gevaarlijk’, omdat een menselijke fout snel gemaakt zou zijn.

Opvallend is dat het bedrijf wel zijn vertrouwen uitspreekt in de uitgevoerde test, die uitgevoerd werd in een lab in Groningen. Die test leidde afgelopen week tot een massale terugroepactie van 140.000 toestellen, die een tijd geleden door middel van verschillende acties (van onder andere de Telegraaf en de Postbank) in omloop zijn gebracht.

Eigen testen van Samsung, met drie tot vijf verschillende testen, hebben echter niet tot stralingsfouten geleid. Het Agentschap heeft verklaard dat het na de test nogmaals een test heeft uitgevoerd met mensen van Samsung erbij en dat deze geen defecten aan het toestel hebben geconstateerd.

Samsung heeft verklaard dat de terugroepactie met name gestart is om te voorkomen dat zijn goede naam te grabbel wordt gegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters