Samsung valt in eigen mes met gebruik 3G-patenten tegen Apple

De tactiek die Samsung gebruikt om zich teweer te stellen tegen de juridische aanvallen van Apple, lijkt te mislukken.

Apple vs SamsungSamsung heeft in reactie op de patentoorlog die Apple tegen het bedrijf heeft aangespannen, eigen patenten ingezet die Apple zonder toestemming van het Koreaanse bedrijf zou gebruiken. Daarmee lijkt Samsung in Europa in zijn eigen mes te vallen, want deze patenten – die met de alomgebruikte 3G-technologie te maken hebben – moeten volgens de Europese Commissie beschikbaar zijn voor iedereen.

De omstreden patenten zijn voor alle fabrikanten van mobiele telefoons belangrijk. Zonder 3G kun je geen smartphones maken. De Europese Commissie hanteert het beleid dat dergelijke alomvattende patenten door de eigenaar ervan tegen een redelijke prijs beschikbaar moeten worden gesteld aan anderen, die er gebruik van willen maken. Deze patenten mogen niet worden gebruikt in een patentoorlog in de rechtszaal.

Samsung heeft aangekondigd volledig mee te werken met het onderzoek van de Europese Commissie, en wijst erop dat er alleen nog maar een vooronderzoek is ingesteld naar mogelijk misbruik van de eigen 3G-patenten in de strijd tegen Apple. Als dat uiteindelijk wel bewezen wordt, is Samsung niet alleen een belangrijk wapen kwijt in de patentoorlog tegen de iPhone-fabrikant, maar hangt het bedrijf ook een flinke boete van de Europese Commissie boven het hoofd.

De patentoorlog is gestart door Apple, die Samsung in zeker tien landen aanklaagde vanwege het ‘slaafs kopieren’ van de iPhone en de iPad. In vier rechtszalen heeft Apple al aan het langste eind getrokken, en is de verkoop van Samsungtelefoons of -tablets al dan niet tijdelijk verboden door de rechter.

Bron: TUAW

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters