Samsung valt in eigen mes met gebruik 3G-patenten tegen Apple

De tactiek die Samsung gebruikt om zich teweer te stellen tegen de juridische aanvallen van Apple, lijkt te mislukken.

Apple vs SamsungSamsung heeft in reactie op de patentoorlog die Apple tegen het bedrijf heeft aangespannen, eigen patenten ingezet die Apple zonder toestemming van het Koreaanse bedrijf zou gebruiken. Daarmee lijkt Samsung in Europa in zijn eigen mes te vallen, want deze patenten – die met de alomgebruikte 3G-technologie te maken hebben – moeten volgens de Europese Commissie beschikbaar zijn voor iedereen.

De omstreden patenten zijn voor alle fabrikanten van mobiele telefoons belangrijk. Zonder 3G kun je geen smartphones maken. De Europese Commissie hanteert het beleid dat dergelijke alomvattende patenten door de eigenaar ervan tegen een redelijke prijs beschikbaar moeten worden gesteld aan anderen, die er gebruik van willen maken. Deze patenten mogen niet worden gebruikt in een patentoorlog in de rechtszaal.

Samsung heeft aangekondigd volledig mee te werken met het onderzoek van de Europese Commissie, en wijst erop dat er alleen nog maar een vooronderzoek is ingesteld naar mogelijk misbruik van de eigen 3G-patenten in de strijd tegen Apple. Als dat uiteindelijk wel bewezen wordt, is Samsung niet alleen een belangrijk wapen kwijt in de patentoorlog tegen de iPhone-fabrikant, maar hangt het bedrijf ook een flinke boete van de Europese Commissie boven het hoofd.

De patentoorlog is gestart door Apple, die Samsung in zeker tien landen aanklaagde vanwege het ‘slaafs kopieren’ van de iPhone en de iPad. In vier rechtszalen heeft Apple al aan het langste eind getrokken, en is de verkoop van Samsungtelefoons of -tablets al dan niet tijdelijk verboden door de rechter.

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ndb -

  eigenlijk wel mooi want ik kan me nog herinneren toen de galaxy s uitkwam hoe erg dat ding op de iphone leek. En steeds komt samsung er onderuit.
  Samsung maakt goede producten maar jammer dat ze zo op de iphone lijken heb het dan vooral over de schil om android.

  Even iets anders, kan iemand zich hier nog herinneren dat er hier een keer een foto was geplaatst met de overeen komsten tussen de samsung en apple producten? was wel benieuwd hem nog een keer te bekijken maar kan hem nergens meer vinden.

  1. RvdDungen -

   Ik vind de overeenkomsten tussen samsung producten en de iphone nogal afwezig moet ik eerlijk zijn…
   Je kan dan net zo goed zeggen dat 'alle rechthoekige apparaten van mobiel formaat en een relatief groot LCD scherm' onder dezelfde noemer vallen.

   En als Apple inderdaad weigert te betalen voor de patenten zoals Samsung beweert, dan vind ik dit onderzoek nogal doelloos en zou Samsung in het gelijk moeten staan.

   Andere fabrikanten krijgen het recht op de 3G patenten goedkoper door patentenruil, iets wat Apple niet wilt.

   Waarom lijkt het alsof het hele europese recht een apple fanboy is?

 2. rene -

  Las net op mobilecowboys dat apple een rechtzaak in duitsland heeft verloren. Dus of dat samsung alleen in een mes valt, dat valt nog te bezien. The war go's on.

 3. Angelo -

  Niet geldige bewijs stukken aandragen in een zaak, leid heus niet tot een boete door de europeese commissie hoor. Apple zal zeker moeten gaan betalen voor het gebruik van de patenten. In deze zaak over 3g zal samsung als winnaar uit de bus komen. Samsung wilt niet dat apple of wie dan ook zijn patenten niet gebruikt, maar er voor betaald. Hoewel als apple niets had begonnen, had samsun gook nooit iets over deze patenten gezegd. De look a like zaak is weer een ander geval.!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters