Samsung vecht verkoopverbod Galaxy Nexus in VS aan

Nadat Apple succesvol een verkoopverbod eiste voor de Samsung Galaxy Nexus bij een Amerikaanse rechter, gaat Samsung tegen het vonnis in beroep.

Galaxy Nexus

Samsung vindt dat het vlaggenschip van Google op zijn minst in de winkels mag blijven liggen totdat de rechtszaak is afgelopen en er een definitief vonnis ligt.

Samsung heeft vorige week voor de Amerikaanse rechter twee gevoelige nederlagen geleden. Eerst werd de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 verboden, en daarna de laatste Nexus-telefoon van Google, en feitelijk het enige toestel dat straks met Android Jelly Bean op de markt is.

De rechter heeft voor beide apparaten een verkoopverbod gelast al voor de rechtszaak goed en wel is begonnen, omdat Apple in de ogen van de rechtbank wist aan te tonen dat er ‘onomkeerbare schade’ zou worden aangericht voor het bedrijf.

Die onomkeerbare schade bedraagt overigens volgens de rechter gewoon 95 miljoen dollar, wan dat is het bedrag dat Apple opzij moet zetten, mocht Samsung na de rechtszaak gecompenseerd moeten worden als Apple in het ongelijk wordt gesteld.

Samsung vecht het verkoopverbod nu aan. Inmiddels wordt verwacht dat het verkoopverbod van nogal tijdelijke aard zal zijn.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. djbosanac -

  Waarom kan SS er niet tegen, ze hebben de S3 :S wat willen ze nog meer dan ? Nadat de nieuwe jelly-bean tablet gaat uitkomen voor €200,- of €250,- dan is het over met de galaxy tab..

  1. bartvuijk -

   De overwinning van Apple maakt de weg vrij voor een verbod op bijna alle Android-apparaten, want het gaat om softwarepatenten. Dus zo bezien is de Galaxy Nexus nog maar de eerste. Nou eigenlijk de tweede, want de HTC One X is ook een tijdje verboden geweest, eveneens op grond van een overtreden softwarepatent.

   1. djbosanac -

    na steve jobs zijn dood, is het alleen maar achteruit gegaan met Apple, stocks die achteruit gaan etc, dus doen ze het op deze manier, zielig …

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters