Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X

Zoals we weten is de iPhone X behoorlijk prijzig uitgevallen. En hoewel Apple producten sowieso meestal al komen met een hoger prijskaartje, heeft Samsung deze keer ook bijgedragen aan de torenhoge prijs. De Koreaanse smartphonemaker heeft namelijk de benodigde OLED displays aan Apple geleverd en verdient nu zowel aan de Galaxy toestellen als aan de iPhone X.

Hoge prijs Samsung OLED displays door monopolie

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo schat dat Apple zo’n 45 dollar tot 55 dollar aan Samsung betaalt voor de LCD schermen, welke tot nu toe voor de iPhones zijn gebruikt. De iPhone X heeft echter een OLED display, waarvoor Apple de hoofdprijs van 120 dollar tot 130 dollar voor mag betalen. En Apple betaalt ook, omdat het bedrijf de schermen hard nodig heeft en Samsung de enige is die op zo’n grote schaal de OLED displays kan leveren. LG is aan de andere kant ook bezig met het ontwikkelen van de schermen, maar was dit jaar nog niet klaar om Apple van de panelen te kunnen voorzien.

iPhone X toestellen met OLED displays

15 procent iPhone X verkoopprijs voor Samsung

In de VS kost het goedkoopste iPhone X model 999 dollar, wat betekent dat zo’n 12 tot 13 procent van de verkoopprijs voor Samsung is. Daarnaast is het toestel uitgerust met een paar andere Samsung componenten. Uiteindelijk komt het erop neer dat een percentage van 14 tot 15 procent per verkochte iPhone X in naar Samsung is gegaan.

LG komt als redder in nood

Dit is natuurlijk een benarde positie voor Apple, welke eigenlijk altijd  minstens twee leveranciers wil gebruiken voor de componenten. Dit zorgt voor meer continuïteit en een lagere prijs door de competitie. Volgens de laatste berichten zou Apple hiervoor met LG gaan samenwerken en de iPhone maker zou één van de grote OLED fabrieken van LG al financieren. Dat is maar goed ook want volgend jaar krijgen alle iPhones een OLED display en wordt de vraag naar de schermen nog massaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ln -

  Even een eddit android geef ik twee jaar en dan is het beter dan Apple krep android is bezig met een geheel nieuwe versie van Android en daar is het wachten op.

  Een geheel nieuwe versie die niet draait op het oude android script om het zo maar even snel te noemen.

 2. Piet -

  Hè? Maar Phil Schiller zei dat de iPhone X een “Super Retina display” (oehoehoeee) van Apple heeft. Een innovatie van Apple. De eerste OLED die goed genoeg is om in een iPhone te stoppen kuch kuch (lees: ze hollen wanhopig achter de rest aan).

 3. Martin Kelderman -

  Geweldig toch. Samsung lacht zich om Apple. Samsung maakt veruit de beste, mooiste en meest veelzijdige toestellen en laat de nummer 2 zich scheel betalen om niet nummer 5 te worden.

  Bedenk daarbij dat het OLED scherm het meest ‘innovatieve’ deel van de iphone X is en het wordt wel heel erg duidelijk dat Apple in heel zwaar weer zit.

  Volgend jaar een S9 met inline fingerprint scanner en een super slowmo camera die 1000 beelden per seconde schiet en een half jaar later een Note 9 met een opvouwbaar scherm.

  Waar moet Apple in vredesnaam mee komen om de enorme achterstand op Samsung ooit nog in te halen. Onmogelijk zeker omdat al 7 jaar geen enkele innovatie heeft laten zien. Samsung doet dat aan de lopende band en zal steeds verder en verder uitlopen. Apple is een doodlopende weg.

  1. Kieken -

   Grappig dat je er zo over denkt want elke telefoon lijkt op een iPhone. En je vergeet zomaar eventjes de geweldige software van Apple. En Siri en iCloud. Je hebt geen idee waar je over praat.

   1. Ton van Kuylen -

    Hahahah…. elke smartpone lijkt op een iphone??

    Goddank niet zeg. Leg even een Galaxy S8 of een LG V30 naast een antieke iphone 8.

    Alsof je een Lada uit het vroegere Rusland naast de nieuwste Mercedes E-Klasse legt.

    Het enige wat Apple doet is in de volgstand staan bij Samsung en Android.

   2. Ln -

    Wtf siri jij praat pas poep.

    Ga eerst ergens even over lezen en kom dan terug, jij praat echt poep Apple toy boy.

  2. dssd -

   Ja, gek genoeg moeten we altijd wachten op de volgende toestel van samsung. Vergelijk met nu, niet iets van 2018 wat nog lang niet uit is. Bovendien, heeft apple zeker weten het beste oled scherm ooit in een smartphone. Ik zeg niet scherpste. De contrast en witbalans is vele malen beter dan die van samsungs.

   1. Ln -

    Nou bakken doen ze idd niet dan zul je echt naar een bakkerij moeten gaan.

    Lg wil graag anders zijn dan andere allen dat loopt niet altijd even goed en pakt zeker weten niet goed uit.

    Maar met de v30 laten ze zich wel weer zien hoe het moet daar kunnen nog best wat fabrikanten wat van leren zoals htc.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters