Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X

Zoals we weten is de iPhone X behoorlijk prijzig uitgevallen. En hoewel Apple producten sowieso meestal al komen met een hoger prijskaartje, heeft Samsung deze keer ook bijgedragen aan de torenhoge prijs. De Koreaanse smartphonemaker heeft namelijk de benodigde OLED displays aan Apple geleverd en verdient nu zowel aan de Galaxy toestellen als aan de iPhone X.

Hoge prijs Samsung OLED displays door monopolie

KGI Securities analist Ming-Chi Kuo schat dat Apple zo’n 45 dollar tot 55 dollar aan Samsung betaalt voor de LCD schermen, welke tot nu toe voor de iPhones zijn gebruikt. De iPhone X heeft echter een OLED display, waarvoor Apple de hoofdprijs van 120 dollar tot 130 dollar voor mag betalen. En Apple betaalt ook, omdat het bedrijf de schermen hard nodig heeft en Samsung de enige is die op zo’n grote schaal de OLED displays kan leveren. LG is aan de andere kant ook bezig met het ontwikkelen van de schermen, maar was dit jaar nog niet klaar om Apple van de panelen te kunnen voorzien.

iPhone X toestellen met OLED displays

15 procent iPhone X verkoopprijs voor Samsung

In de VS kost het goedkoopste iPhone X model 999 dollar, wat betekent dat zo’n 12 tot 13 procent van de verkoopprijs voor Samsung is. Daarnaast is het toestel uitgerust met een paar andere Samsung componenten. Uiteindelijk komt het erop neer dat een percentage van 14 tot 15 procent per verkochte iPhone X in naar Samsung is gegaan.

LG komt als redder in nood

Dit is natuurlijk een benarde positie voor Apple, welke eigenlijk altijd  minstens twee leveranciers wil gebruiken voor de componenten. Dit zorgt voor meer continuïteit en een lagere prijs door de competitie. Volgens de laatste berichten zou Apple hiervoor met LG gaan samenwerken en de iPhone maker zou één van de grote OLED fabrieken van LG al financieren. Dat is maar goed ook want volgend jaar krijgen alle iPhones een OLED display en wordt de vraag naar de schermen nog massaler.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters