Samsung verdient meer aan iPhone X dan aan Galaxy S8

Hoewel Samsung en Apple concurrenten van elkaar zijn, hebben ze aan de andere kant toch ook weer een innige band. Apple heeft Samsung op het moment nodig voor het leveren van OLED panelen en Samsung verdient hiermee behoorlijk aan het succes van de iPhone X. Het is zelfs zo dat Samsung’s dochtermaatschappijen minder geld binnenhalen met het leveren van onderdelen voor de Galaxy S8 dan dat ze verdienen aan de iPhone X.

Tegen 2019 verdient Samsung 12,8 miljard aan de iPhone X

Counterpoint Technology Market Research heeft voor de Wall Street Journal uitgevogeld hoeveel Samsung verdient aan de geleverde onderdelen voor de iPhone X. Volgens het research bedrijf betaalt Apple per iPhone X zo’n 93,75 euro aan Samsung voor de onderdelen. Het bedrijf verwacht verder dat tegen de zomer van 2019 er in totaal rond de 130 miljoen iPhone X toestellen verkocht zullen zijn. Dat komt neer op een bedrag van ruim 12,18 miljard euro aan verdiensten voor Samsung.

iPhone X

Onderdelen Galaxy S8 goed voor 8,6 miljard euro

Als we kijken naar wat de Samsung dochterbedrijven binnenkrijgen voor de onderdelen van de Samsung Galaxy S8 gedurende dezelfde periode, ligt dat een stukje lager. Geschat wordt dat er per Galaxy S8 zo’n 172 euro aan onderdelen in zit en dat tot de zomer van 2019 er 50 miljoen toestellen verkocht zullen worden. Dit komt neer op een bedrag van 8,6 miljard euro aan onderdelen. Dat is ruim 4 miljard euro minder dan we net berekenden voor de iPhone X.

Haat/liefde relatie in balans?

Uiteraard zijn de dochterbedrijven, die de onderdelen leveren voor de Galaxy S8 en iPhone X, van Samsung zelf en is zo’n vergelijking eigenlijk niet zo één op één te maken. Toch is het interessant om te zien hoe Samsung zijn slag slaat met de iPhone X. Aan de andere kant is het dankzij Samsung’s panelen dat Apple zoveel toestellen klaar heeft om überhaupt te verkopen. We zullen zien wat deze haat/liefde relatie in de toekomst zal brengen. Volgens sommige bronnen zouden Samsung werknemers verwijzen naar Apple met “LO”, wat voor “Lovely Opponent” staat. Ook zou het niet erg worden gevonden wanneer iemand een iPhone tevoorschijn haalt. Er wordt dan gegrapt dat ze toch Samsung’s beste klant zijn. Misschien valt de rivaliteit achter de schermen wel reuze mee.

Via: WSJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dave v Monnickendam -

  Dat valt nog te bezien. Deze uitspraak is gebaseerd op 130 miljoen verkochte iphones X.
  Ik wil eer een jaarsalaris op zetten dat Apple deze aantallen absoluut niet haalt.

  Ik wed dat ze er niet meer dan 90 miljoen van verkopen. Overal om me heen hoor ik mensen roepen dat ze klaar zijn met Apple en hun krankzinnige prijzen en dat ze voor het overgrote deel overstappen naar de S8 of Note 8.

  Daarnaast verkopen de S8 en Note 8 als gekken.

   1. anoniem -

    Het bedrijf verwacht verder dat tegen de zomer van 2019 er in totaal rond de 130 miljoen iPhone X toestellen verkocht zullen zijn.

    Toestellen dus. Geen onderdelen. Ik zelf geloof ook niet dat de iPhone X niet goed gaat verkopen. Ik denk dat 70% van alle iPhone liefhebbers een iPhone 8 op 8 plus gaat kopen in plaats van de iPhone X

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters