Samsung verenigt al haar content op een enkele locatie voor al haar producten

Samsung heeft in alle stilte een pagina op haar website gelanceerd waarop al haar services en apps voor al haar slimme producten verenigd zijn. Samsung wil dit jaar fors gaan investeren in haar content propositie voor al haar producten.

De nieuwe site van Samsung bundelt alle applicaties voor haar Smart TV’s, tablets en smartphones op een enkele plek. Het idee is dat men slechts met diens Samsung-account hoeft in te loggen en zo gemakkelijk al zijn Samsung-producten kan inzien en voorzien van de nodige content die Samsung beschikbaar heeft gesteld. Volgens de Koreaanse krant ET News heeft Samsung de portal eind februari in stilte gelanceerd tijdens het Mobile World Congress. De Koreaan heeft er express voor gekozen om al haar apps en services voor de verschillende productcategorien te bundelen zodat consumenten die meerdere producten hebben van de Koreaan op een enkele plek terecht kunnen voor al hun apps en content met slechts een enkel Samsung-account.

Op de Nederlandse pagina van de portal staan nog niet zo veel producten opgesomd. Echter op de Koreaanse variant weet Samsung al haar apps, hubs en services al op te sommen en te bundelen. Een woordvoerder van Samsung laat dan ook weten dat de Koreaan er nog dit jaar voor wil zorgen dat men slechts een enkel Samsung-account nodig heeft voor al haar producten en diensten. Samsung wil al haar hubs zelf gaan door ontwikkelen in plaats van deze content extern in te kopen. De manager weet ook te melden dat content een zeer belangrijk speerpunt is voor Samsung in 2013 en dat we veel op dit vlak te zien zullen krijgen dit jaar.

Tot slot weet de medewerker ook te melden dat het offensief op het content vlak voor Samsung bij games zal komen te liggen. Samsung zou nu al ontwikkelaars stevig betalen om de top 100 meest gespeelde games te ontwikkelen voor haar eigen Tizen OS en haar smartphones. De fabrikant wil rond november hiermee live gaan en zo een content winkel neer zetten waar Apple’s iTunes nog een puntje aan kan zuigen, aldus ET News.

Samsung content en services 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters