Samsung verhoogt opnieuw haar verkoopverwachtingen voor smartphones

Samsung heeft opnieuw te kennen gegeven meer smartphones te willen verkopen dit jaar dan de eerdere verwachting was. Waar deze verwachting eerst van 18 miljoen naar 20 miljoen stuks ging, heeft Samsung het aantal nu nog vijf miljoen opgeschroefd.

Samsung i9000 Galaxy S piano

Dat het goed gaat met Samsung bleek al wel uit de gigantische aantallen van de Galaxy S die het bedrijf in de handen van consumenten wist te krijgen. Op de IFA bleek echter dat het zelfs zo goed gaat, dat Samsung opnieuw haar verkoopverwachtingen voor smartphones flink verhoogd heeft. In juni berichtten we al dat Samsung haar zinnen gezet had op het verkopen van 20 miljoen smartphones in 2010 in plaats van de eerder verwachte 18 miljoen. Hoogstwaarschijnlijk heeft Samsung inmiddels die 18 miljoen al gehaald en is de verwachting verder opgevoerd.

In Berlijn vertelde de president van de telecomdivisie van Samsung, J.K. Shin, tijdens de Internationale Funkausstellung vorige week dat Samsung 25 miljoen smartphones wil verkopen dit jaar. Dat is ruim 4 keer zoveel als de 6 miljoen slimme telefoons van Samsung die vorig jaar over de toonbank gingen en past geheel bij Samsung’s motto voor dit jaar: ‘Smartphone for every lifestyle’. Een andere doelstelling die Shin tijdens de IFA uit de doeken deed was om een marktaandeel in de smartphonemarkt hoger dan 10% te halen, wat ook een flinke verbetering is ten opzichte van het aandeel van vorig jaar. Dat lag namelijk slechts rond de drie procent.

Bron: Phone Arena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters