Samsung verhoogt opnieuw haar verkoopverwachtingen voor smartphones

Samsung heeft opnieuw te kennen gegeven meer smartphones te willen verkopen dit jaar dan de eerdere verwachting was. Waar deze verwachting eerst van 18 miljoen naar 20 miljoen stuks ging, heeft Samsung het aantal nu nog vijf miljoen opgeschroefd.

Samsung i9000 Galaxy S piano

Dat het goed gaat met Samsung bleek al wel uit de gigantische aantallen van de Galaxy S die het bedrijf in de handen van consumenten wist te krijgen. Op de IFA bleek echter dat het zelfs zo goed gaat, dat Samsung opnieuw haar verkoopverwachtingen voor smartphones flink verhoogd heeft. In juni berichtten we al dat Samsung haar zinnen gezet had op het verkopen van 20 miljoen smartphones in 2010 in plaats van de eerder verwachte 18 miljoen. Hoogstwaarschijnlijk heeft Samsung inmiddels die 18 miljoen al gehaald en is de verwachting verder opgevoerd.

In Berlijn vertelde de president van de telecomdivisie van Samsung, J.K. Shin, tijdens de Internationale Funkausstellung vorige week dat Samsung 25 miljoen smartphones wil verkopen dit jaar. Dat is ruim 4 keer zoveel als de 6 miljoen slimme telefoons van Samsung die vorig jaar over de toonbank gingen en past geheel bij Samsung’s motto voor dit jaar: ‘Smartphone for every lifestyle’. Een andere doelstelling die Shin tijdens de IFA uit de doeken deed was om een marktaandeel in de smartphonemarkt hoger dan 10% te halen, wat ook een flinke verbetering is ten opzichte van het aandeel van vorig jaar. Dat lag namelijk slechts rond de drie procent.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters