Samsung verhoogt prijzen voor processoren iPhone en iPad

Samsung zou de prijzen hebben verhoogd voor de door de Koreanen geproduceerde processoren voor de iPhone en de iPad. Dat melden diverse blogs.

Apple A6 chip

Samsung zou de prijzen met eenvijfde willen verhogen, aldus de bronnen. Samsung maakt overigens meerdere belangrijke componenten voor de iPhone en de iPad, maar of ook andere onderdelen in prijs worden verhoogd, is niet duidelijk.

Een Koreaanse krant meldt dat dit de eerste keer is dat Samsung een prijsverhoging doorvoert voor de processoren die in Apple’s mobiele apparaten zitten. Apple heeft weinig alternatieven en kan niet anders dan met de prijsverhoging akkoord gaan.

De processoren zijn weliswaar ontworpen door Apple zelf, maar de A-serie wordt gebouwd door Samsung. Meerdere bronnen melden dat dit een vreemde verhouding tussen beide bedrijven teweegbrengt, omdat Apple en Samsung elkaar in rechtszalen over de hele wereld aanklagen over patenten; Apple heeft Samsung met wisselend succes aangeklaagd voor het ‘slaafs kopiëren’ van de iPhone en de iPad. Terwijl die patentoorlog voortduurt, is Apple ook nog gewoon klant bij Samsung voor onderdelen van diezelfde apparaten.

Apple heeft meerdere keren geprobeerd voor onderdelen te shoppen bij andere Aziatische producenten, maar Samsung is de enige die groot genoeg is om de aantallen te produceren die Apple voor de massale iPhone- en iPadverkopen nodig heeft.

Als reden voor de prijsverhoging wordt door de Koreaanse bronnen niets gemeld, maar Amerikaanse blogs vermoeden dat het iets te maken heeft met de investering in de bouw van een grote processorfabriek in Texas. Waar processoren voor Apple zullen worden gemaakt.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

OnePlus 3T koopwijzer

Waarom OnePlus zo snel heeft kunnen groeien waar anderen faalden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters