Samsung verkocht 10 miljoen touchscreen telefoons in 2008

Samsung heeft bekendgemaakt dat het merk in 2008 maar liefst tien miljoen touchscreentelefoons heeft verkocht. Dat is ongeveer 27% van de totale markt voor touchscreentelefoons.

Begin december 2008 maakte Samsung bekend dat er al tien miljoen cameratelefoons met een resolutie hoger dan 5 megapixels waren verkocht onder de Samsung-vlag in dat jaar. Nu heeft de Koreaanse producent bekendgemaakt dat niet alleen de cameratelefoons tien miljoen keer verkochten. De fabrikant heeft namelijk ook tien miljoen touchscreentelefoons verkocht in 2009. Dit is natuurlijk vooral te danken aan de enorme successen van de Samsung i900 Omnia, Samsung F480 Touchwiz en Samsung M8800 Pixon, drie toestellen die trouwens ook al flink meehielpen om die andere lijn te overschrijden. De toestellen vallen namelijk alle drie ook onder de cameratelefoons, aldus Samsung.

De wereldwijde markt voor touchscreentelefoons bedroeg in 2008 ongeveer 37 miljoen toestellen volgens Strategy Analytics. Dat zou betekenen dat Samsung ongeveer 27% van de totale markt voor dit type telefoons in handen had in 2008. Ongeveer één op de vier touchscreentelefoons die verkocht zijn in 2008 is dus van het merk Samsung.

Van de tien miljoen toestellen die Samsung verkocht zijn de meeste in Europa verkocht, hier wist de producent ongeveer vier miljoen touchscreentoestellen af te zetten. Amerika eindigde tweede met 2,2 miljoen verkochte toestellen en op de derde plaats kwam Korea te staan met 1,12 miljoen verkochte telefoons. Ook in China deed Samsung het heel aardig, hier wist het bedrijf ongeveer 900.000 telefoons met een touchscreen aan de man te brengen.

omnia tien miljoen touchscreen

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters