Samsung verkocht in 2011 300 miljoen telefoons

Samsung heeft in 2011 tot nu toe driehonderd miljoen telefoons verkocht. Een flinke prestatie, want na Nokia is Samsung de tweede telefoonmaker die dit aantal ooit heeft gehaald.

Samsung Galaxy Nexus front

Samsung heeft nog nooit zoveel telefoons verkocht sinds het Koreaanse bedrijf in 1988 mobieltjes ging maken. Als je de driehonderd miljoen ontleedt, blijkt dat er gemiddeld 820.000 Samsungtelefoons per dag zijn verkocht in heel 2011.

In de smartphonemarkt wist Samsung de concurrentie flink voor te blijven met de Galaxy S en de Galaxy S II. Met deze top-Androidtoestellen heeft Samsung zichzelf stevig aan de top van de smartphonemarkt genesteld. Ook in landen waar al 4G- en LTE-netwerken in de lucht zijn, heeft Samsung flink verkocht; de groei van die markt was 33 procent in alleen al het derde kwartaal van 2011.

In 1996 behaalde Samsung zijn eerste grote mijlpaal, door toen wel een miljoen telefoons te verkopen. In 2005 waren het er al honderd miljoen en in 2009 werd de tweehonderd miljoen overschreden.

Een uitsplitsing naar gewone mobiele telefoons en smartphones heeft Samsung nog niet bekendgemaakt, maar gezien het totaal aantal verkochte telefoons zal het aantal verkochtesmartphones ook wel flink zijn gegroeid.

Bron: Sammyhub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via