Samsung verkoopt 35 miljoen smartphones in een enkel kwartaal

Fabrikant Samsung heeft haar laatste kwartaalcijfers over 2011 los gelaten. In het laatste kwartaal van 2011 wist de fabrikant 35 miljoen smartphones te verkopen.

In totaal wist Samsung 95 miljoen smartphones te verkopen in 2011, een flinke stijging vergeleken met 2010. Maar voor 2012 verwacht de producent zelfs 170 miljoen smartphones weg te zetten wereldwijd. De fabrikant heeft over heel 2011 300 miljoen telefoons verkocht en verwacht dit aantal naar de 390 miljoen te tillen voor het eind van 2012. In totaal heeft de fabrikant 4,5 miljard dollar winst gemaakt in het laatste kwartaal van 2011, aldus Reuters. Dit is een stijging van 22 procent vergeleken met een kwartaal eerder.

Samsung wist in totaal 7 miljoen smartphones meer te verkopen dan in het derde kwartaal van 2011. De fabrikant wijst dit succes ondermeer toe aan de Galaxy Note en vooral de Galaxy S2. Beide telefoons zouden volgens Samsung het bijzonder goed doen in de markt en de verwachting is dat de producent dit kunstje dunnetjes over zal gaan doen in 2012. De winst van Samsung is in totaal verdriedubbeld vergeleken met het zelfde kwartaal in 2010.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters