Samsung verkoopt 68.3 miljoen telefoons in het tweede kwartaal

Samsung heeft haar cijfers laten kennen over het tweede kwartaal van 2010. De gigant wist maar liefst 68.3 miljoen telefoons te slijten en een winst te maken van 533 miljoen dollar over haar mobiele divisie.

Producent Samsung heeft een prima tweede kwartaal achter de rug. Daar waar de mobiele tak van LG verlies wist te lijden het afgelopen kwartaal had Samsung nergens last van. De nummer twee van de wereld lijkt hard op weg te zijn om de nummer een te gaan worden binnen afzienbare tijd. Samsung wist in het tweede kwartaal van 2010 niet minder dan 63.8 miljoen telefoons te slijten. Ongeveer 19 miljoen hiervan waren touchscreen-telefoons zoals de Samsung Jet. Deze stijging van 22 procent vergeleken met het zelfde kwartaal van vorig jaar is indrukwekkend te noemen. De gigant wist daarnaast te melden dat de winst van de mobiele divisie naar 533 miljoen dollar was geklommen en dat deze verder zal groeien in de tweede helft van 2010.

Samsung laat weten dat het derde kwartaal minstens even goed zal zijn aangezien daarin de Wave en de Galaxy S mee genomen kunnen worden in de cijfers. Ook zal de producent een stel mid-range telefoons gaan introduceren om zo de gehele markt te kunnen bedienen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters