'Samsung verkoopt dit jaar 55 miljoen exemplaren Galaxy S6'

Samsung verscheept dit jaar naar verwachting zeker 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De Zuid-Koreaanse fabrikant stevent daarmee af op het breken van zijn eigen recordverkoop.

Samsung Galaxy S6 hands-on
Samsung Galaxy S6

Dit voorspelt DRAMeXchange, schrijft Yonhap. Het vorige record van Samsung staat op naam van de Galaxy S4, die meer dan 40 miljoen keer is verkocht. De Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt dus woord te houden, aangezien Samsung eerder al de hoop uitsprak om het record te verbreken.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 lijken dus aan te slaan. De verkoopverwachting is inmiddels met 20 procent bijgesteld, naar boven welteverstaan. Samsung zou in het tweede kwartaal 22,2 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verkopen.

In het derde kwartaal komen daar nog eens 16,2 miljoen verkopen bij, terwijl in het vierde kwartaal nog eens 12,5 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 verkocht gaan worden, zo voorspelt DRAMeXchange.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werden op het Mobile World Congress begin deze maand aangekondigd. De twee telefoons zijn vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar, vanaf 699 en 849 euro.

Samsungs nieuwe telefoons verschillen qua specificaties nauwelijks van elkaar. Het scherm van de S6 Edge is gebogen, terwijl die van de S6 ‘gewoon’ recht is. Ook de batterij van de S6 Edge is met 2600 mAh iets groter dan de 2550 mAh in de Galaxy S6.

Beide telefoons hebben een Exynos 7 Octa-processor die is gebakken op 14 nanometer en een maximale kloksnelheid heeft van 2,1 GHz. In de smartphones zit 3GB ram en minimaal 32GB opslagcapaciteit, dat overigens niet uitbreidbaar is. Het scherm heeft een formaat van 5,1 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. iRobot -

    Er zijn bronnen die het over 80 miljoen verkochte gs4's hebben. Meest verkochte smartphone ooit. Opmerkelijke verschil met de in dit artikel genoemde 40 miljoen.

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters