'Samsung verkoopt dit jaar 55 miljoen exemplaren Galaxy S6'

Samsung verscheept dit jaar naar verwachting zeker 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De Zuid-Koreaanse fabrikant stevent daarmee af op het breken van zijn eigen recordverkoop.

Samsung Galaxy S6 hands-on
Samsung Galaxy S6

Dit voorspelt DRAMeXchange, schrijft Yonhap. Het vorige record van Samsung staat op naam van de Galaxy S4, die meer dan 40 miljoen keer is verkocht. De Zuid-Koreaanse fabrikant lijkt dus woord te houden, aangezien Samsung eerder al de hoop uitsprak om het record te verbreken.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 lijken dus aan te slaan. De verkoopverwachting is inmiddels met 20 procent bijgesteld, naar boven welteverstaan. Samsung zou in het tweede kwartaal 22,2 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verkopen.

In het derde kwartaal komen daar nog eens 16,2 miljoen verkopen bij, terwijl in het vierde kwartaal nog eens 12,5 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 verkocht gaan worden, zo voorspelt DRAMeXchange.

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge werden op het Mobile World Congress begin deze maand aangekondigd. De twee telefoons zijn vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar, vanaf 699 en 849 euro.

Samsungs nieuwe telefoons verschillen qua specificaties nauwelijks van elkaar. Het scherm van de S6 Edge is gebogen, terwijl die van de S6 ‘gewoon’ recht is. Ook de batterij van de S6 Edge is met 2600 mAh iets groter dan de 2550 mAh in de Galaxy S6.

Beide telefoons hebben een Exynos 7 Octa-processor die is gebakken op 14 nanometer en een maximale kloksnelheid heeft van 2,1 GHz. In de smartphones zit 3GB ram en minimaal 32GB opslagcapaciteit, dat overigens niet uitbreidbaar is. Het scherm heeft een formaat van 5,1 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters