Samsung verkoopt geen Windows RT-tablets in de VS

Samsung zal in de Verenigde Staten voorlopig geen Windows RT-tablets op de markt brengen. De Koreaanse fabrikant vindt de benodigde investeringen om consumenten uit te leggen wat het besturingssysteem eigenlijk voorstelt, niet opwegen tegen de verwachte ‘bescheiden omzet’ van de tablets.

Dat is een behoorlijke domper voor Microsoft, dat uit alle macht probeert om met de Windows RT-tablets een voet tussen de deur te krijgen op de mobiele markt. Samsung is een zeer grote fabrikant van mobiele apparaten en nu die niet meer meedoet, althans in de VS, betekent dit een tegenslag voor de verspreiding van het besturingssysteem.

Het is niet geheel duidelijk wat het standpunt van Samsung betekent voor de verkoop in Europa van de Samsung Ativ Tab, de Windows RT-tablet die de fabrikant wel degelijk heeft ontwikkeld. Die tablet is tijdens de IFA-beurs in Berlijn enkele weken geleden gepresenteerd.

In de VS zullen de klanten deze tablet niet snel te zien krijgen. Samsung wacht liever totdat het besturingssysteem een tijdje in omloop is, en kijkt even aan hoe klanten erop reageren. Is de vraag groter dan verwacht, dan zal de fabrikant waarschijnlijk wel in de Windows RT-markt stappen. Samsung omschreef tijdens een interview met CNET op de CES in Las Vegas nog een ander probleem met Windows RT. Apparaten met dit besturingssysteem, dat een mobiel aftreksel is van het ‘echte’ Windows 8, dienen een stuk goedkoper te zijn dan Windows 8-tablets. Dat prijsverschil kan Samsung naar eigen zeggen alleen bereiken door op de hardware te beknibbelen, bijvoorbeeld door minder (opslag)geheugen in de Ativ Tab te stoppen. Dat wil Samsung niet, en daardoor is de prijs van RT-apparaten volgens Samsung te hoog voor wat ze te bieden hebben.

Bron: CNET

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters