Samsung verkoopt in totaal 80 miljoen telefoons in een enkel kwartaal

Samsung heeft bekend gemaakt dat het in het laatste kwartaal van 2010 meer dan 80 miljoen telefoons heeft verkocht. In totaal heeft de producent meer dan 280 miljoen telefoons verkocht in 2010. De producent is optimistisch voor het jaar 2011.

De Koreaan Samsung lijkt zijn groei amper zelf te kunnen bijbenen en rapporteert kwartaal op kwartaal een stevige groei en riante winsten. Ook het laatste kwartaal van 2010 was voor de producent bijzonder goed te noemen. In totaal wist Samsung meer dan 80 miljoen telefoons te verkopen wat een stijging is van 17 procent vergeleken met het zelfde kwartaal een jaar ervoor. In totaal wist Samsung meer dan 280 miljoen telefoon te verkopen in 2010, een stijging van niet minder dan 23 procent. In totaal verkocht Samsung ongeveer 30 miljoen smartphones in 2010.

De omzet van de Koreaanse mobieltjes bij Samsung steeg naar 7,93 miljard euro met een winst van 942,5 miljoen euro. Al met al erg positieve cijfers en volgens Samsung is de groei er dan ook nog lang niet uit. Zo voorziet Samsung een lichte afname van de groei in het eerste kwartaal van 2011, maar niet lang erna moet deze weer sterk aantrekken en verwacht de producent dat de omzet van mobieltjes met 10 procent dit jaar zal gaan tijgen.

Samsung is van plan om 2011 twee keer zoveel smartphones te gaan verkopen. Volgens Samsung moet het magische getal van 60 miljoen smartphones in 2011 gehaald kunnen worden. De producent bevestigd dan ook gelijk dat het tijdens het Mobile World Congress met een dualcore opvolger van de Galaxy S zal gaan komen dat tevens een Super amoled plus-display heeft. Ook de Galaxy Tab reeks zal volgens Samsung uitgebreid gaan worden binnenkort en de nadruk zal dit jaar dan ook duidelijk op smartphones en tablets gaan liggen.

Samsung breed boekte overigens een omzet van 27,4 miljard euro in het laatste kwartaal van 2010. De nettowinst kwam uit op 2,23 miljard euro. Samsung verwacht dat de prijs van grondstoffen zal gaan stijgen en dit kan eventueel de marge gaan drukken het komend jaar. De persconferentie van Samsung tijdens het Mobile World Congress zal live te volgen zijn op All About Phones Live.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters