Samsung verkoopt in twee maanden tijd 10 miljoen Galaxy S III-smartphones

Fabrikant Samsung heeft bekend gemaakt dat in juli naar verwachting de tienmiljoenste Galaxy S III-smartphone wordt verkocht. De fabrikant heeft slechts twee maanden nodig gehad om dit aantal te bereiken.

De Samsung Galaxy S III is op 29 mei de verkoop in gegaan en Samsung heeft nu al laten weten dat het toestel binnenkort de 10 miljoen-grens gaat overschrijden. Samsung Mobile CEO JK Shin laat weten dat Samsung verwacht in juli 10 miljoen stuks van het nieuwe paradepaardje te hebben verkocht. De fabrikant heeft er slechts twee maanden de tijd voor nodig gehad om dit magische getal te bereiken.

Een groot gedeelte van de 10 miljoen stuks is overigens wel ‘operator sell in’, dat voor de launch veelal gebeurt. Operators geven een aantal weken voor de launch aan hoeveel toestellen ze willen inkopen. Van daadwerkelijke verkoop aan consumenten is dus nog geen sprake.

Desondanks is het een positieve ontwikkeling voor Samsung. Ter vergelijking; de Apple iPhone wist in heel 2011 wereldwijd 55 miljoen keer over de toonbank te gaan. De kans is klein dat Samsung dat getal met de Galaxy S III zal gaan halen.

Samsung Galaxy S III 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. djbosanac -

  het is maar waar je van houd. Zoveel spectaculairder dan de OneX is die ook weer niet. Dit heeft meer te maken met, dat de S2 het goed heeft gedaan 🙂

  1. Quinten Groenings -

   Ik vind hem zeker wel spectaculairder dan de HTC OneX .. Op het eerste gezicht lijken ze qua uiterlijk en specs redelijk op elkaar en denken we allemaal dat het materiaal van de OneX hetgeen is waar hij zich mee onderscheid. Ik moet toch zeggen dat de S3 qua materiaal een vele betere keuze is. De slijtage aan de achterzijde van de OneX is echt verschrikkelijk. Het materiaal verkleurd en het wordt verschrikkelijk lelijk als je er geen hoesje voor hebt.

   De S3 daarintegen is dan wel van plastic maar aan slijtage merk je helemaal niks. Mocht je krasjes op je achterkant krijgen dan is er geen kleurverschil en valt het niet eens op dat je er een kras op heb zitten.

   Er is ook geen persoon op deze bol die je hoort roepen dat de OneX beter in de hand ligt dan de S3. Iets wat zeker verschil maakt. Bij de OneX is nauwelijks gelet op hoe je dat ding in je hand hebt liggen. Unlock knop op een vervelende plek voor als je 1 hand gebruikt en je rechtshandig bent. En verder voelt het gewoon niet lekker en daar hebben ze bij samsung juist zo hun best op gedaan en dat merk je zeker.

   Voor mij 2 punten die voor mij heel erg veel verschil maken.
   Ik heb genoeg gebruikservaring van beide toestellen. Maar al vanaf het moment dat ik beide toestellen voor het eerst probeerde en ik het uiterlijk van de OneX eigenlijk mooier vond kreeg ik een "WTF IS DIT GATVERDAMME" gevoel toen ik dat ding vasthield.

   Ik denk overigens ook niet dat dit meer komt door het succes van de S2. Het zal ongetwijfeld ook wel wat invloed hebben. Het is tenslotte ook Samsung, een grote jongen. Maar qua uiterlijk hebben ze heel erg weinig van elkaar en het zijn gewoon 2 compleet andere toestellen.

   1. djbosanac -

    De bouw van de OneX, is wel vele malen beter hoor.
    Laat je S3, maar vallen, en de OneX 😉 , dan merk je het meteen.
    Zelfs de 4s is sterker dan de S3. Het is meer van hoe die voor jou in je handen ligt. Ik zelf heb geen problemen met het vast houden van me OneX, ik ging wel wat moeilijker om met de S3, door de formaat.

   2. Quinten Groenings -

    Ik weet niet of jij iets van natuurkunde weet maar wat zwaarder is valt harder. En een iPhone4 valt kapot waar een toestel van lichte bouwkwaliteit dat niet doet,

    En zoals ik al zei. Het mag op papier wel beter materiaal zijn bij de OneX maar de slijtage kenmerken zijn belachelijk lelijk. En die heb je bij de OneX als je geen hoesje gebruikt al heel erg snel.

    Ondanks dit alles heeft het toestel waar dit artikel om gaat niks te maken met de OneX dus ga ik daar verder ook niet op in maar het zijn zeker geen toestellen die je met elkaar vergelijkt, omdat bij beide de toestellen de focus niet op hetzelfde ligt.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters