Samsung verkoopt meer dan 40 miljoen Galaxy S4-smartphones

Samsung heeft bekend gemaakt dat het inmiddels meer dan 40 miljoen Galaxy S4-smartphones heeft verkocht wereldwijd. Dit is 20 miljoen stuks minder dan de Galaxy S3 rond de zelfde periode had verkocht.

De Koreaanse krant inews24 weet Samsung directeur J.K. Shin te quoten op het aantal. Volgens Shin valt de verkoop van de Galaxy S4 helemaal niet tegen. Veel analisten gingen er vanuit uit dat de verkoop tegen vielen wereldwijd en dat het topmodel van Samsung amper aansloeg. Shin weet dit nu te ontkrachten door te vertellen dat er 40 miljoen Galaxy S4-smartphones wereldwijd zijn verkocht.

Ondanks het hoge aantal verkochte smartphones van het model, is het wel een stuk langzamer dan bij zijn voorganger. De Galaxy S3 van Samsung wist na exact de zelfde periode 30 miljoen verkochte stuks wereldwijd te bereiken. De Galaxy S4 loopt dan ook 10 miljoen stuks voor qua afzet op zijn voorganger. De groei is echter veel trager dan bij zijn voorganger. Dit is iets dat zowel analisten als Samsung zorgen baart aangezien de groei in de topmodellen eruit lijkt te zijn. Met namen in in Europa en Amerika lijkt de afzet van high-end smartphones tegen te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Snap niet goed dat Samsung zelf niet tevreden is met deze cijfers. De S4 verkoopt zelfs 33% beter dan hun vorige verkoop-kanon. Neem je andere Samsung modellen in dit plaatje ook nog eens mee dan snap je het al helemaal niet meer.

 2. Bas_vhn -

  20 miljoen minder exemplaren ten opzichte van de S3 over dezelfde periode is gewoon zwaar teleurstellend te noemen. Natuurlijk is 40 miljoen nog steeds erg veel, maar dit is een forse daling. Misschien eens wat minder richten op gimmick features die net niet werken. Aan de andere kant geeft dit misschien ruimte voor concurrenten om te groeien, wat natuurlijk positief is.

   1. Bas_vhn -

    Kijk dit laat iets anders zien inderdaad. Vergeet mijn eerste post bij deze, aangezien ik deze cijfers niet kon zien toen ik dat schreef. Er is dus een stijging ten opzichte van de S3, goed gedaan in dat geval.

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

BlackBerry Krypton

Eindelijk eerste beelden BlackBerry Krypton gelekt lees verder

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters