Samsung verkoopt meer dan 40 miljoen Galaxy S4-smartphones

Samsung heeft bekend gemaakt dat het inmiddels meer dan 40 miljoen Galaxy S4-smartphones heeft verkocht wereldwijd. Dit is 20 miljoen stuks minder dan de Galaxy S3 rond de zelfde periode had verkocht.

De Koreaanse krant inews24 weet Samsung directeur J.K. Shin te quoten op het aantal. Volgens Shin valt de verkoop van de Galaxy S4 helemaal niet tegen. Veel analisten gingen er vanuit uit dat de verkoop tegen vielen wereldwijd en dat het topmodel van Samsung amper aansloeg. Shin weet dit nu te ontkrachten door te vertellen dat er 40 miljoen Galaxy S4-smartphones wereldwijd zijn verkocht.

Ondanks het hoge aantal verkochte smartphones van het model, is het wel een stuk langzamer dan bij zijn voorganger. De Galaxy S3 van Samsung wist na exact de zelfde periode 30 miljoen verkochte stuks wereldwijd te bereiken. De Galaxy S4 loopt dan ook 10 miljoen stuks voor qua afzet op zijn voorganger. De groei is echter veel trager dan bij zijn voorganger. Dit is iets dat zowel analisten als Samsung zorgen baart aangezien de groei in de topmodellen eruit lijkt te zijn. Met namen in in Europa en Amerika lijkt de afzet van high-end smartphones tegen te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Snap niet goed dat Samsung zelf niet tevreden is met deze cijfers. De S4 verkoopt zelfs 33% beter dan hun vorige verkoop-kanon. Neem je andere Samsung modellen in dit plaatje ook nog eens mee dan snap je het al helemaal niet meer.

 2. Bas_vhn -

  20 miljoen minder exemplaren ten opzichte van de S3 over dezelfde periode is gewoon zwaar teleurstellend te noemen. Natuurlijk is 40 miljoen nog steeds erg veel, maar dit is een forse daling. Misschien eens wat minder richten op gimmick features die net niet werken. Aan de andere kant geeft dit misschien ruimte voor concurrenten om te groeien, wat natuurlijk positief is.

   1. Bas_vhn -

    Kijk dit laat iets anders zien inderdaad. Vergeet mijn eerste post bij deze, aangezien ik deze cijfers niet kon zien toen ik dat schreef. Er is dus een stijging ten opzichte van de S3, goed gedaan in dat geval.

LG G6 LG G7

Geen compromis: eerste details LG G7 duiken op lees verder

Samsung Galaxy C10

Renders tonen Samsung’s eerste smartphone met dubbele camera lees verder

OnePlus 5

Korting op de OnePlus 5: OnePlus start referral systeem lees verder

LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters