Samsung verkoopt meer dan 40 miljoen Galaxy S4-smartphones

Samsung heeft bekend gemaakt dat het inmiddels meer dan 40 miljoen Galaxy S4-smartphones heeft verkocht wereldwijd. Dit is 20 miljoen stuks minder dan de Galaxy S3 rond de zelfde periode had verkocht.

De Koreaanse krant inews24 weet Samsung directeur J.K. Shin te quoten op het aantal. Volgens Shin valt de verkoop van de Galaxy S4 helemaal niet tegen. Veel analisten gingen er vanuit uit dat de verkoop tegen vielen wereldwijd en dat het topmodel van Samsung amper aansloeg. Shin weet dit nu te ontkrachten door te vertellen dat er 40 miljoen Galaxy S4-smartphones wereldwijd zijn verkocht.

Ondanks het hoge aantal verkochte smartphones van het model, is het wel een stuk langzamer dan bij zijn voorganger. De Galaxy S3 van Samsung wist na exact de zelfde periode 30 miljoen verkochte stuks wereldwijd te bereiken. De Galaxy S4 loopt dan ook 10 miljoen stuks voor qua afzet op zijn voorganger. De groei is echter veel trager dan bij zijn voorganger. Dit is iets dat zowel analisten als Samsung zorgen baart aangezien de groei in de topmodellen eruit lijkt te zijn. Met namen in in Europa en Amerika lijkt de afzet van high-end smartphones tegen te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Snap niet goed dat Samsung zelf niet tevreden is met deze cijfers. De S4 verkoopt zelfs 33% beter dan hun vorige verkoop-kanon. Neem je andere Samsung modellen in dit plaatje ook nog eens mee dan snap je het al helemaal niet meer.

 2. Bas_vhn -

  20 miljoen minder exemplaren ten opzichte van de S3 over dezelfde periode is gewoon zwaar teleurstellend te noemen. Natuurlijk is 40 miljoen nog steeds erg veel, maar dit is een forse daling. Misschien eens wat minder richten op gimmick features die net niet werken. Aan de andere kant geeft dit misschien ruimte voor concurrenten om te groeien, wat natuurlijk positief is.

   1. Bas_vhn -

    Kijk dit laat iets anders zien inderdaad. Vergeet mijn eerste post bij deze, aangezien ik deze cijfers niet kon zien toen ik dat schreef. Er is dus een stijging ten opzichte van de S3, goed gedaan in dat geval.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters