Samsung verliest slag van Apple bij Haagse rechter

Samsung heeft een gevoelige slag verloren van Apple bij de rechtbank in Den Haag. De rechter heeft negatief geoordeeld over een verzoek van Samsung om de iPhone en de iPad in Nederland te verbieden. Dat meldt Webwereld.

Apple vs SamsungSamsung haalde hiervoor een patent op 3G-functionaliteit te voorschijn, die inderdaad in het bezit is van het Koreaanse bedrijf. Echter, Samsung heeft dat patent ooit gelicenceerd aan chipfabrikant Qualcomm. Die leverde zijn chips weer aan Apple, zodat het Samsung-patent in de iPhones en iPads van Apple wordt gebruikt.

Samsung stelt zich op het standpunt dat de spullen van Apple niet onder de licentie aan Qualcomm vallen. Maar Apple heeft zich daar tegen verweerd en de rechter heeft Apple gelijk gegeven. Het komt dus niet tot een verkoopverbod van Apple-producten in Nederland.

De rechter ging nog verder in zijn uitspraak door te stellen dat Samsung’s patentenportefeuille nu uitgeput is, en dat het bedrijf niet nog eens moet proberen om recht te doen gelden op zijn patenten ten koste van Apple. Zolang beide bedrijven onderhandelen over een licensering van patenten aan elkaar, moet dat proces niet onder druk worden gezet door dit soort rechtszaken, zo vindt de rechter in Den Haag.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    ik wordt zo moe van die patenten oorlog. ik had ergens anders al gelezen precies het zelfde. maar samsung heeft niet verloren. ze moeten elkaar helpen met patenten ruil en licenties van elkaar kopen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters