Samsung vernieuwt de Galaxy Tab 10.1

Samsung heeft vandaag op de CTIA-beurs niet alleen de Galaxy Tab 8.9 aangekondigd, maar ook een bestaande tablet vernieuwd. De Galaxy Tab 10.1 zal in een volledig vernieuwde versie op de markt komen.

Samsung Galaxy Tab 10.1 new design

Een eerdere uitspraak van Samsung bevestigde dat dit alles met de iPad 2 van Apple te maken heeft. Het bedrijf zei dat toekomstige producten wellicht een update dienen te krijgen om tegenwicht te bieden aan de iPad 2. Dat het bij Apple om zo’n grote update zou gaan, zag echter niemand aankomen.

De Tab 10.1 is flink op de schop gegaan: allereerst is het design helemaal vernieuwd. Het apparaat is net zo lang bijgeschaafd tot het 8,6mm dun was. Daarmee is het, samen met de Tab 8.9, meteen de dunste tablet tot nu toe. Verder is de karakteristieke ronding op de achterkant van het apparaat verdwenen.

Een andere grote verandering, is dat Samsung nu wel een aangepaste vorm van haar TouchWiz UI op de tablet heeft gezet. Daarmee is hij samen met zijn kleinere broertje de eerste tablet die een aangepaste versie van Android Honeycomb draait.

Samsung Galaxy Tab 10.1 new design

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via