Pas op Apple: deze smartphonefabrikanten verkopen de meeste smartphones

In een nieuw rapport van Strategy Analytics komen een paar interessante cijfers naar voren. Het rapport heeft betrekking tot het tweede kwartaal van 2017 en laat ondere andere de top vijf bedrijven zien, die de meeste toestellen hebben verscheept. Samung blijkt voor die periode de grote winnaar te zijn, gevolgd door Apple. De iPhone maker moet echter wel oppassen voor Huawei, die stiekem naar de tweede plaats aan het sluipen is.

Samsung is ruimschoots vergeven voor Note 7 fiasco

In de titanenstrijd tussen Samsung en Apple heeft de Koreaanse techgigant in het afgelopen kwartaal dus een kleine overwinning behaald. In totaal werden er wereldwijd 360,4 miljoen toestellen verscheept. Samsung verscheepte 79,5 miljoen smartphones, wat goed is voor 22,10% van het totaal. Hiermee lijkt het bedrijf uiteindelijk toch het Note 7 fiasco te hebben overwonnen. Het aantal verscheepte toestellen is zelfs 2% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit zal voornamelijk te danken zijn aan de goede ontvangst van de Galaxy S8 toestellen en de anticipatie voor de Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Apple handsets niet meer populair in China

Helaas voor Apple, staat het bedrijf in het tweede kwartaal op de tweede plaats met 41 miljoen verscheepte iPhones.  Dit is bijna de helft van wat Samsung presteerde. Het bedrijf moet echter niet alleen uitkijken voor Samsung. De ambitieuze Huawei kruipt stiekem telkens een beetje naar boven en staat op een derde plek met maar 2,6 miljoen verscheepte toestellen minder dan Apple. Neil Mawston, Executive Director van Strategy Analytics geeft aan dat de iPhone uit de mode is in China, waardoor de wereldwijde verkopen van Apple gedupeerd worden. De aandacht gaat nu uit naar de iPhone 8, welke mogelijkerwijs Apple weer populair zou kunnen maken bij de Chinese consument.

Apple iPhone 8
iPhone 8

Chinese smartphone makers in opkomst

In de tussentijd doen Chinese smartphone makers het steeds beter. Hoewel Huawei nog steeds op de derde plaats staat is het marktaandeel gegroeid naar 11%, wat een recordhoogte is voor het bedrijf. Ook het aantal verscheepte toestellen van Oppo en Xiaomi is gegroeid. Deze groei was bij Oppo 64% en bij Xiaomi 58%.

Top 5 verscheepte toestellen tweede kwartaal 2017

Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 8 review uitgelicht

‘Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch vingerafdrukscanner in scherm’ lees verder

OnePlus 6 specificaties

Specificaties OnePlus 6 gelekt: indrukwekkend voorproefje lees verder

Samsung Galaxy S9

Deze adblocker is onmisbaar op elke Samsung Galaxy smartphone lees verder

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters