Pas op Apple: deze smartphonefabrikanten verkopen de meeste smartphones

In een nieuw rapport van Strategy Analytics komen een paar interessante cijfers naar voren. Het rapport heeft betrekking tot het tweede kwartaal van 2017 en laat ondere andere de top vijf bedrijven zien, die de meeste toestellen hebben verscheept. Samung blijkt voor die periode de grote winnaar te zijn, gevolgd door Apple. De iPhone maker moet echter wel oppassen voor Huawei, die stiekem naar de tweede plaats aan het sluipen is.

Samsung is ruimschoots vergeven voor Note 7 fiasco

In de titanenstrijd tussen Samsung en Apple heeft de Koreaanse techgigant in het afgelopen kwartaal dus een kleine overwinning behaald. In totaal werden er wereldwijd 360,4 miljoen toestellen verscheept. Samsung verscheepte 79,5 miljoen smartphones, wat goed is voor 22,10% van het totaal. Hiermee lijkt het bedrijf uiteindelijk toch het Note 7 fiasco te hebben overwonnen. Het aantal verscheepte toestellen is zelfs 2% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit zal voornamelijk te danken zijn aan de goede ontvangst van de Galaxy S8 toestellen en de anticipatie voor de Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

Apple handsets niet meer populair in China

Helaas voor Apple, staat het bedrijf in het tweede kwartaal op de tweede plaats met 41 miljoen verscheepte iPhones.  Dit is bijna de helft van wat Samsung presteerde. Het bedrijf moet echter niet alleen uitkijken voor Samsung. De ambitieuze Huawei kruipt stiekem telkens een beetje naar boven en staat op een derde plek met maar 2,6 miljoen verscheepte toestellen minder dan Apple. Neil Mawston, Executive Director van Strategy Analytics geeft aan dat de iPhone uit de mode is in China, waardoor de wereldwijde verkopen van Apple gedupeerd worden. De aandacht gaat nu uit naar de iPhone 8, welke mogelijkerwijs Apple weer populair zou kunnen maken bij de Chinese consument.

Apple iPhone 8
iPhone 8

Chinese smartphone makers in opkomst

In de tussentijd doen Chinese smartphone makers het steeds beter. Hoewel Huawei nog steeds op de derde plaats staat is het marktaandeel gegroeid naar 11%, wat een recordhoogte is voor het bedrijf. Ook het aantal verscheepte toestellen van Oppo en Xiaomi is gegroeid. Deze groei was bij Oppo 64% en bij Xiaomi 58%.

Top 5 verscheepte toestellen tweede kwartaal 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hansz -

    Als Apple dit stukje leest dan liggen ze echt in een deuk van het lachen want om hetzelfde te verdienen als Apple moet Huawei waarschijnlijk 100 toestellen verkopen tegen Apple 1. Huawei dumpt de markt vol met troep waar ze nooit meer naar om kijken. Als jij toestellen verkoopt vanaf 100 dollar dan zal je er in aantal snel meer van verkopen dan van een toestel vanaf 800 dollar. Dat Apple daar voor zou moeten oppassen waag ik ten zeerste te betwijfelen en dit soort cijfers geven dan ook een totaal verkeerd beeld van de werkelijke markt. Snappen jullie het zelf eigenlijk nog wel?

    1. P.Heijnen -

      Ben het totaal niet eens met deze Apple fanaat ik heb diverse iPhone’s gehad prima smartphone’s. Maar dat Huawei rommel is ben ik het totaal niet mee eens en dat dat ze niet omkijken naar hun smartphone’s is onzin . Heb pas een Huawei P8 lite 2017 aangeschaft is een prima apparaat voor zijn geld en al 2 X een beveiliging update ontvangen. Dus wees voorzichtig met je oordeel want niet iedereen kan zich straks een Iphone 8 veroorloven van ca 1200 euro en dan mag de kwaliteit ook wel goed zijn.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters