Samsung verslaat Motorola in Amerika

Hoewel het met Motorola slecht gaat, is het merk nog steeds erg populair in Amerika. De fabrikant is nu echter ook in haar vaderland verslagen.

De Amerikanen zijn erg nationalistisch en dat merkt Motorola nog steeds goed. De maker is over de hele wereld in een neerwaartse spiraal geraakt, maar was tot voor kort nog steeds de nummer één in haar vaderland. Helaas voor Motorola, is die positie nu door Samsung ingenomen en ook andere merken zoals LG lopen snel in op Motorola. Geen Amerikaans merk meer aan de top in Amerika, dus.

Het succes van de Motorola RAZR begint nu in Amerika ook een beetje uit te werken, waardoor Motorola erg snel marktaandeel verliest. Hoewel Motorola vorig jaar nog 32.7% marktaandeel had in haar vaderland, is het marktaandeel van het merk nu gekelderd naar 21.1 procent in Amerika. Samsung daarentegen gaat erg goed in Amerika: het marktaandeel van het merk groeide van 16.2 procent vorig jaar naar 22.4 procent dit jaar, waarmee de maker dus boven Motorola uit komt. Hoewel Motorola nu nog tweede staat, zal dit ook niet lang meer duren gezien LG met 20.5% marktaandeel hard bezig is Motorola in te halen.

samsung-over-motorola

 

Het populairste toestel van Motorola, de RAZR, is net als het merk zelf onttroont van zijn nummer één plaats. In tegenstelling tot de titel beste telefoon merk, blijft de titel best verkochte telefoon wel in handen van een Amerikaans merk. Het is namelijk de iPhone 3G van Apple die deze titel van de Motorola RAZR overneemt. De RAZR is nog wel tweede, maar wordt op de hielen gezeten door de BlackBerry Curve.

Bron: Engadget

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters