Samsung verslaat Motorola in Amerika

Hoewel het met Motorola slecht gaat, is het merk nog steeds erg populair in Amerika. De fabrikant is nu echter ook in haar vaderland verslagen.

De Amerikanen zijn erg nationalistisch en dat merkt Motorola nog steeds goed. De maker is over de hele wereld in een neerwaartse spiraal geraakt, maar was tot voor kort nog steeds de nummer één in haar vaderland. Helaas voor Motorola, is die positie nu door Samsung ingenomen en ook andere merken zoals LG lopen snel in op Motorola. Geen Amerikaans merk meer aan de top in Amerika, dus.

Het succes van de Motorola RAZR begint nu in Amerika ook een beetje uit te werken, waardoor Motorola erg snel marktaandeel verliest. Hoewel Motorola vorig jaar nog 32.7% marktaandeel had in haar vaderland, is het marktaandeel van het merk nu gekelderd naar 21.1 procent in Amerika. Samsung daarentegen gaat erg goed in Amerika: het marktaandeel van het merk groeide van 16.2 procent vorig jaar naar 22.4 procent dit jaar, waarmee de maker dus boven Motorola uit komt. Hoewel Motorola nu nog tweede staat, zal dit ook niet lang meer duren gezien LG met 20.5% marktaandeel hard bezig is Motorola in te halen.

samsung-over-motorola

 

Het populairste toestel van Motorola, de RAZR, is net als het merk zelf onttroont van zijn nummer één plaats. In tegenstelling tot de titel beste telefoon merk, blijft de titel best verkochte telefoon wel in handen van een Amerikaans merk. Het is namelijk de iPhone 3G van Apple die deze titel van de Motorola RAZR overneemt. De RAZR is nog wel tweede, maar wordt op de hielen gezeten door de BlackBerry Curve.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters