'Samsung vertraagt zelf ontwikkeling Tizen OS'

Samsung zou naar verluidt zelf de ontwikkeling van haar eigen Tizen OS vertragen. De fabrikant zou bang zijn dat het haar concurrenten te veel ruimte zou gunnen op de Android-markt.

Screenshots van Tizen op het web gezet homescreen

De bron van dit opmerkelijke bericht is Digitimes en dat betekent dat het verhaal met een korrel zout moet worden genomen. Volgens de bron vertraagt Samsung zelf de ontwikkeling van haar eigen mobiele os Tizen. De gedachte er achter is dat als Samsung met Tizen-smartphones op de markt komt en de focus voor een gedeelte daar naar uit gaat, de Android-smartphones van Samsung net wat minder exposure krijgen met als gevolg dat concurrenten meer ruimte krijgen met hun Android-smartphones, aldus de toeleveranciers van Samsung die Digitimes gesproken heeft.

Tizen is al meer dan 18 maanden in ontwikkeling binnen Samsung en de verwachting is dat de eerste smartphones op basis van het nieuwe systeem, een opvolger van Nokia’s en Intel’s MeeGo, nog dit jaar op de markt zal gaan komen. Desondanks lijkt de kans hierop klein, hoewel de directeur van Samsung Mobile onlangs nog gezegd heeft dat Tizen nog steeds bijzonder belangrijk is voor de fabrikant.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters