Samsung verwacht 15% hogere verkopen in 2010

In een interview heeft de Senior Vice President van Samsung’s mobiele divisie laten weten dat het bedrijf volgend jaar maar liefst 15% meer telefoons denkt te verkopen. Hiermee moet het marktaandeel van Samsung ook weer een aantal procenten groeien.

DJ Lee Samsung SVP Mobile

Het gaat erg goed met Samsung, dat blijkt ook wel uit de recordwinst die het bedrijf in het afgelopen kwartaal behaalde. Daarnaast is het marktaandeel van de mobiele divisie van Samsung met 19,2% in Q2 hoger dan ooit en heeft het bedrijf heel wat bestsellers op de markt als het gaat om telefoons. In een interview met China Times heeft DonJoo Lee, Senior Vice President van Samsung Mobile, dat nog een keertje bevestigd. Daarnaast vertelde hij dat het in 2010 naar verwachting alleen nog maar beter zal worden. Samsung verwacht in 2010 namelijk nog zo’n 15% meer telefoons te verkopen dan in 2009.

Samsung verkocht tot nu toe 166 miljoen telefoons en dat zal aan het eind van het jaar uitkomen op ongeveer 230 miljoen. In 2010 wil Samsung dit aantal dus met ongeveer 15% verhogen en verwacht het bedrijf tussen de 260 en 270 miljoen verkochte toestellen uit te komen. Hiermee wil Samsung uitkomen op een marktaandeel van 22%, ook nog eens een groei van ongeveer 2% ten opzichte van dit jaar. Om dit alles te bereiken zal Samsung zich in 2010 vooral blijven focussen op touchscreentelefoons en zal het bedrijf een aantal grote veranderingen gaan doorvoeren wat betreft de gebruikte besturingssystemen voor zijn smartphones, zoals gisteren naar buiten kwam.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters