Samsung verwacht recordverkoop Galaxy S6

BARCELONA – Samsung verwacht dat de nieuwe Galaxy S6, en de S6 Edge, records zullen breken in de winkels. De nieuwe toestellen van glas en metaal moeten het oude record dat is gezet door de Galaxy S4 verbreken.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hands-on

De toestellen zijn zondagavond aangekondigd tijdens het MWC in Barcelona. De telefoons zijn in tegenstelling tot hun voorgangers gemaakt van glas en metaal. Daarmee breekt Samsung met de traditie om ook topmodellen van plastic te maken. Daar was de laatste jaren steeds meer kritiek op.

Andy Tu, hoofd van de Taiwanese tak van Samsung, zei in Barcelona te verwachten dat de verkoopcijfers van de Galaxy S6 die van alle voorgangers in deze vlaggenschipserie zal verbeteren Het best verkopende toestel in die serie was tot nu toe de Galaxy S4. De Galaxy S5, die vorig jaar werd aangekondigd, was de eerste telefoon in deze serie die minder werd verkocht dan zijn voorganger. Daardoor ontstonden er vraagtekens bij de leidende marktpositie van Samsung.

Tu legde uit dat Samsung zich veel heeft aangetrokken van de kritiek op de Galaxy S5, die door de pers en ook door het publiek slecht werd ontvangen. Dat is goed terug te zien in het gewijzigde gebruik van materialen in de Galaxy S6 en de S6 Edge. Hij verwacht dat alleen al daardoor de vraag naar het nieuwe vlaggenschip van Samsung weer zal aantrekken, en dat de S6 straks alle records zal breken.

Vanaf 10 april gaat de S6 in twintig landen in de verkoop. Nederland is een van die landen.

Bron: Ubergizmo

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters