Samsung verwacht recordverkoop Galaxy S6

BARCELONA – Samsung verwacht dat de nieuwe Galaxy S6, en de S6 Edge, records zullen breken in de winkels. De nieuwe toestellen van glas en metaal moeten het oude record dat is gezet door de Galaxy S4 verbreken.

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hands-on

De toestellen zijn zondagavond aangekondigd tijdens het MWC in Barcelona. De telefoons zijn in tegenstelling tot hun voorgangers gemaakt van glas en metaal. Daarmee breekt Samsung met de traditie om ook topmodellen van plastic te maken. Daar was de laatste jaren steeds meer kritiek op.

Andy Tu, hoofd van de Taiwanese tak van Samsung, zei in Barcelona te verwachten dat de verkoopcijfers van de Galaxy S6 die van alle voorgangers in deze vlaggenschipserie zal verbeteren Het best verkopende toestel in die serie was tot nu toe de Galaxy S4. De Galaxy S5, die vorig jaar werd aangekondigd, was de eerste telefoon in deze serie die minder werd verkocht dan zijn voorganger. Daardoor ontstonden er vraagtekens bij de leidende marktpositie van Samsung.

Tu legde uit dat Samsung zich veel heeft aangetrokken van de kritiek op de Galaxy S5, die door de pers en ook door het publiek slecht werd ontvangen. Dat is goed terug te zien in het gewijzigde gebruik van materialen in de Galaxy S6 en de S6 Edge. Hij verwacht dat alleen al daardoor de vraag naar het nieuwe vlaggenschip van Samsung weer zal aantrekken, en dat de S6 straks alle records zal breken.

Vanaf 10 april gaat de S6 in twintig landen in de verkoop. Nederland is een van die landen.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Het is niet handig om "verkooprecords" van de daken te schreeuwen als het allemaal nog moet gebeuren.

  Dat gezegd hebbende: Dit toestel heeft alles in zich to make it happen, het is echt in mijn ogen het mooiste en beste toestel op de markt, er vanuit gaande dat de gemaakte beloftes waar zijn. Ben erg benieuwd of gorillaglas 4 het aantal schadegevallen gaat beperken en of het toestel werkelijk zo zuinig is en snel laadt

  Een dealbreaker voor mij is de voor geïnstalleerde FB. Wanneer Samsung geen beperkingen oplegt bij het rooten dan is dat nog te overzien.

  En die prijs….wacht even 3 maanden en hij zit ruim onder de €600,00.

  1. Nathan Klumpenaar -

   samsung wil zelf geen garantie meer geven als je geroot hebt, ook niet als daarna er een hardware matige fout in je telefoon zit, maar door europese wetten om consumenten tegen bedrijven te beschermen moeten ze dat nog wel. Wel kan het garantie proces dus moeilijker gaan.

   1. Quasimodo -

    Ja zeker iets om bij stil te staan. Er staan veel tegenstrijdige berichten over garantie na rooten op het internet. Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn trouwens 2 verschillende dingen 😉

   2. Nathan Klumpenaar -

    Jep, dat bedoelde k ook met: "Wel kan het garantie proces dus moeilijker gaan." alhoewel ik denk dat samsung geen dure advocaten gaat uitgeven aan zoiets

  2. Tybone -

   Dit is niet het eerste toestel dat met Corning Gorilla Glass 4 is uitgerust. Zie bijvoorbeeld ook de Note 4 van Samsung. De nieuwe HTC One zal daar ook wel mee uitgerust zijn.
   Het blijkt niet zo'n grote verbetering te zijn t.o.v. Gorilla Glass 3.

   1. bartvuijk -

    De midrange apparaten zoals de E7 en de A7 zijn ook uitgerust met Gorilla Glass 4. Een medewerker liet er een voor mijn neus op de tafel donderen om te bewijzen dat het scherm heel blijft, en hij voerde ook nog even een sleutelkrastest uit. Het is best wel stevig, kan ik je uit eigen waarneming vertellen.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters