Samsung verwacht tegenvallend tweede kwartaal

Samsung verwacht dit kwartaal minder winst te maken dan verwacht. De Koreanen maken volgens analisten in deze periode ‘slechts’ zes miljard euro winst.

Samsung lanceert eerste Tizen-telefoon s image sm z910f combination gold dynamic1
Samsungs eerste Tizen-smartphone

In het derde kwartaal van vorig jaar maakte Samsung nog een recordwinst: omgerekend kon de grootste smartphonefabrikant van dit moment toen nog 7,34 miljard euro op haar rekening bijschrijven.

In dit, volgens Samsungs financiële topman Lee Sang Hoong, ‘niet zo goede’ tweede kwartaal kwam de Galaxy S5 op de markt. Daarvan werden er binnen 25 dagen tien miljoen van verkocht. Een record voor Samsung.

Toch zijn er minder smartphones van Samsung dit kwartaal verscheept, stelt Bloomberg. Tussen april en juni verlieten 78 miljoen smartphones de fabrieken van Samsung. In het eerste kwartaal waren dit er nog 87,5 miljoen.

Dit heeft vooral te maken met de opmars van Chinese fabrikanten. Waar een op de drie smartphones vorig jaar wereldwijd nog van Samsung was, winnen fabrikanten als Huawei, Oppo en Xiamo terrein. Deze bieden voor een lager bedrag smartphones met prima specificaties, waardoor Samsungs groei in China stagneert.

Een minder succesvol tweede kwartaal en een stagnerende groei in China heeft ook zijn weerslag op het aandeel van Samsung. Dit jaar is het aandeel 3,8 procent minder waard geworden, waar een daling van anderhalf procent het gemiddelde is op de beurs waar Samsung staat genoteerd.

Waarschijnlijk presenteert Samsung volgende week haar kwartaalcijfers.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters