‘Samsung gaat afscheid nemen van de vingerafdrukscanner’

Samsung en Apple zijn naar verluidt van plan om afscheid te nemen van de vingerafdrukscanner. Een medewerker van Samsung heeft de plannen naar verluidt treffend samengevat.

De vingerafdrukscanner

Het kan allemaal heel snel gaan binnen de smartphonemarkt. In 2011 introduceerde Motorola de Motorola Atrix, de eerste smartphone met een vingerprintscanner. Toen was dat nog opmerkelijk. Vingerprintscanners kende je immers uit spionagefilms, waarmee enkel James Bond aan de slag kon. Ook in ons dagelijkse leven kwamen we ze steeds vaker tegen, maar elke keer je telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk? Dat was wel heel bijzonder.

Sceptici bestempelden het al snel als een onbetrouwbare gimmick. Nu, zes jaar later, hebben zelfs budgetmodelletjes een vingerafdrukscanner. Ze zijn zo snel geworden dat je je bijna niet meer voor kunt stellen dat je eerst elke keer een code in moest voeren. Toch gaan we, als het aan Samsung ligt, binnenkort afscheid nemen van de ontgrendelmethode.

Apple wil er vanaf

Apple analist Ming Chi-Kuo heeft al onthuld dat Apple van Touch ID af wil. Naar verluidt test het bedrijf prototypes van de iPhone 8 met en zonder de vingerafdrukscanner. Nu schermranden steeds dunner worden moeten er alternatieve oplossingen worden gezocht. De ene fabrikant verwerkt de vingerafdrukscanner onder het scherm, terwijl de ander afscheid neemt van de technologie. Maar wat komt er dan voor in de plaats? De nieuwe iPhone krijgt een ” revolutionaire” selfiecamera, die gezichten zelfs in het donker kan herkennen. Althans, als we de geruchten moeten geloven.

Samsung Galaxy S8

Ook Samsung gaat die kant op. Sterker nog, naar verluidt heeft een medewerker van Samsung het volgende beweerd: “We zullen vingerafdrukscanner elimineren, het is zwaar verouderd.” De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ hebben waarschijnlijk naast vingerafdrukscanner en een irisscanner ook een systeem dat gezichten kan herkennen. De irisscanner bleek namelijk niet betrouwbaar genoeg te zijn. Middels gezichtsherkenning kun je de vlaggenschepen naar verluidt binnen 0.01 seconden ontgrendelen.

Waarschijnlijk zullen vlaggenschepen in 2018 pas echt afscheid nemen van de vingerafdrukscanner. Dan beginnen we weer van voor af aan. Men zal beweren dat gezichtsherkenning een onbetrouwbare methode is, een gimmick. Een paar jaar later kunnen we niet meer zonder. Toch hebben we nog een hoop vragen…

Bron: @mmddj_china via Droidholic

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters