Samsung ontwikkelt speciaal 5.5-inch 4K scherm voor virtual reality

Samsung heeft deze week een 4K scherm onthuld dat speciaal voor virtual reality ontwikkeld is.

Virtual Reality

Na jaren van incrementele verbeteringen en een gebrek aan echte innovatie lijkt de smartphone markt eindelijk weer spannend te gaan worden. Google en Lenovo brengen binnenkort modulaire smartphones uit en bedrijven als Oppo en Samsung zijn druk bezig met opvouwbare schermen. Wie weet is over vijf jaar ons idee van een smartphone heel anders dan nu. Een van de grootste vernieuwingen binnen de smartphone industrie is virtual reality, zoals de presentatie van Google’s Daydream platform nog eens bevestigde. Je hebt de (meeste) benodigde hardware al in je smartphone zitten, waardoor je enkel een simpel brilletje zoals Google Cardboard of de Gear VR nodig hebt om je in een virtuele wereld te wanen.

4K schermen

Helaas zijn bijna alle huidige smartphones niet geschikt voor virtual reality en daarmee ook Google’s Android Daydream platform, een speciale interface en standaard voor virtual reality headsets. Dat komt omdat je een zeer hogere resolutie nodig hebt voor een prettige ervaring. De meeste huidige smartphones zou je wel kunnen gebruiken, maar door het lage aantal pixels krijg je dan al snel hoofdpijn en houdt de illusie niet stand. Volgens Google heb je minstens een 4K scherm nodig voor virtual reality. 4K schermen slurpen je batterij leeg, terwijl het amper merkbaar scherper is dan bijvoorbeeld 1080p, behalve dus als je een virtual reality bril gebruikt. Er was tot nu toe dus nog niet echt een grote reden om een 4K scherm in een smartphone te stoppen.

Samsung

Samsung

Je kunt dus binnenkort een hoop nieuwe smartphones verwachten die wel een 4K scherm hebben dankzij de opkomst van virtual reality. Samsung heeft deze week al een prototype onthuld van een nieuw 5.5-inch 4K scherm, tijdens de Display Week conferentie in San Francisco. De resolutie van het scherm is ronduit verbazingwekkend: het 5.5-inch scherm heeft een resolutie van 3840×2160 en daarmee een pixel dichtheid van 806PPI. Ter vergelijking: de vrij prijzige Oculus Rift en HTC Vive virtual reality headsets hebben een resolutie van 2160×1200.

We hebben dus met een prototype te maken, dus de kans dat we dit scherm terug zullen zien in de Galaxy Note 7 is nihil, ondanks het feit dat de phablet een 4K scherm krijgt. Bovendien had de Note 5 een 5.7-inch scherm, dus de kans is klein dat Samsung specifiek voor dit nieuwe type scherm de schermgrootte van zijn vlaggenschip zal aanpassen. Het is onduidelijk waarvoor Samsung zijn nieuwe 4K scherm gaat gebruiken, maar gezien Samsung een samenwerking met Oculus is aangegaan zou het zomaar kunnen dat het voor een nieuwe VR headset wordt gebruikt.

Bio Blue

Samsung presenteerde naast het speciale scherm ook een technologie genaamd “Bio Blue”. De speciale technologie zorgt ervoor dat het mogelijk schadelijke blauwe licht van je smartphone scherm verminderd wordt. Volgens Samsung kan het percentage van blauw licht van AMOLED schermen teruggebracht worden van 32% naar slechts 6%.

Bron: SlashGear

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters