Samsung Vita OS-patent gevonden

Samsung heeft een tijdje geleden een patent geregistreerd voor de naam ‘Vita OS’. Dit deed Samsung vermoedelijk om een tweede keus te hebben als ‘Bada OS’ moeilijkheden oplevert, maar wie weet is er wel een tweede OS van Samsung in de maak.

Samsung logo

Samsung heeft, net nadat het bedrijf de naam ‘Bada OS’ geregistreerd had, ook een patent aangevraagd op de naam ‘Vita OS’. Hoewel de reden hiervoor niet zeker is, is de kans dat er nog een nieuw besturingssysteem van Samsung aan zit te komen nihil. Het patent, ingediend bij de United States Patent and Trademark Office, is waarschijnlijk geregistreerd om te voorkomen dat Samsung zometeen geen naam heeft voor haar OS. Er is namelijk een kans dat de naam ‘Bada’ problemen op gaat leveren in Europa aangezien een ander bedrijf ooit wat met die naam gedaan heeft. Mocht dat zo zijn, dan zou de naam ‘Vita’ een tweede keuze zijn van Samsung als naam voor haar eigen open source-OS.

Een andere mogelijkheid zou zijn dat Samsung er nog niet helemaal uit was hoe het besturingssysteem zou moeten heten en dus voor de zekerheid maar Bada en Vita geregistreerd heeft. Een derde optie zou dus zijn dat Samsung met nog een OS bezig is dat een wat slimmer karakter zal krijgen dan Bada, maar die kans is erg klein aangezien dat niet heel kostenefficiënt zou zijn. Het domein samsungvita.com is trouwens ook geregistreerd door Samsung.

Bron: Samsunghub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters