Samsung vraagt importblokkade aan voor iPhones in de VS

<p class=”lead” itemprop=”description”>Samsung heeft bij de Amerikaanse ITC om een importblokkade gevraagd van Apple-producten. Apple schend volgens Samsung verschillende patenten van de fabrikant en dat zou dus een blokkade rechtvaardigen van de producenten.

De aanklacht van Samsung heeft betrekking op alle iOS-producten. Zo vraagt de producent om een importblokkade voor de VS van zowel de iPhone, als de iPad en iPod Touch. Onduidelijk is nog of het ITC de aanklacht in behandeling gaat nemen aangezien deze net is ingediend door de Koreaan. Mocht de aanklacht echter wel in behandeling genomen worden, dan kan het nog 18 maanden duren alvorens er een uitspraak volgt van het overheidsorgaan.

Als onderbouwing stipt Samsung aan dat Apple vijf patenten zou schenden die betrekking hebben op mobiele computers, tablets en telefoons. De patenten hebben betrekking op het versturen van data via een draadloos netwerk. Samsung heeft een patent op een onderdeel hiervan. Het type pakketjes dat verstuurd wordt bij hoge snelheden is zo gecomprimeerd dat het uniek is, aldus de fabrikant. Daarnaast meent Samsung een patent te hebben op de intergratie van een webbrowser in een telefoon. Ook de manier waarop digitale muziek op een telefoon wordt opgeslagen is gepatenteerd door Samsung, als ook het bekijken van digitale documenten middels een touchscreen op een telefoon.

Samsung laat in een reactie weten dat het van mening is dat het in een zwaar concurrerend landschap opereert en dat het haar intellectueel eigendom goed wil beschermen. Fabrikant Apple heeft nog niet gereageerd op de nieuwe aanklacht. De verwachting is wel dat Apple een tegen aanklacht zal gaan indienen en eveneens om het zelfde verzoek zal gaan vragen bij de rechtbank om zo Samsung-producten te blokkeren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters