Samsung vraagt importblokkade aan voor iPhones in de VS

<p class=”lead” itemprop=”description”>Samsung heeft bij de Amerikaanse ITC om een importblokkade gevraagd van Apple-producten. Apple schend volgens Samsung verschillende patenten van de fabrikant en dat zou dus een blokkade rechtvaardigen van de producenten.

De aanklacht van Samsung heeft betrekking op alle iOS-producten. Zo vraagt de producent om een importblokkade voor de VS van zowel de iPhone, als de iPad en iPod Touch. Onduidelijk is nog of het ITC de aanklacht in behandeling gaat nemen aangezien deze net is ingediend door de Koreaan. Mocht de aanklacht echter wel in behandeling genomen worden, dan kan het nog 18 maanden duren alvorens er een uitspraak volgt van het overheidsorgaan.

Als onderbouwing stipt Samsung aan dat Apple vijf patenten zou schenden die betrekking hebben op mobiele computers, tablets en telefoons. De patenten hebben betrekking op het versturen van data via een draadloos netwerk. Samsung heeft een patent op een onderdeel hiervan. Het type pakketjes dat verstuurd wordt bij hoge snelheden is zo gecomprimeerd dat het uniek is, aldus de fabrikant. Daarnaast meent Samsung een patent te hebben op de intergratie van een webbrowser in een telefoon. Ook de manier waarop digitale muziek op een telefoon wordt opgeslagen is gepatenteerd door Samsung, als ook het bekijken van digitale documenten middels een touchscreen op een telefoon.

Samsung laat in een reactie weten dat het van mening is dat het in een zwaar concurrerend landschap opereert en dat het haar intellectueel eigendom goed wil beschermen. Fabrikant Apple heeft nog niet gereageerd op de nieuwe aanklacht. De verwachting is wel dat Apple een tegen aanklacht zal gaan indienen en eveneens om het zelfde verzoek zal gaan vragen bij de rechtbank om zo Samsung-producten te blokkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. dawz -

  Het aparte is dat het arrogante gedrag van Apple vaak overgenomen wordt door de welbekende vele kansloze blinde volgers die zichzelf als een kenner beschrijven. Personen die al appels aten toen ze nog geboren moesten worden. Mensen zoals jan18.

  Het kriebelt bij jou he Jan? Zodra iemand wat zegt over jouw appeltje. Ik vraag me af wie hier de kansloze is. En ik ben een iphonebezitter. Werkt fijn, maar is niet de wereld. Daarom verbaasd het me dan ook zo dat mensen zoals jij, en zo zijn er nog velen, Apple wel als je wereld ziet. Wake up. Get real. Elke telefoonmaker heeft wel iets goeds in zich. Dat Apple een megatrend is, betekent nog niet dat er niets anders meer is als Apple.

  Ik hoop oprecht, vanuit het diepste van mijn hart, dat je ooit mag ontwaken uit jouw kansloze Apple bestaan jan18. Dat je mag zien dat er meer is dan Apple. Dat Apple niet het enige bedrijf is dat prachtige producten maakt en dat jij, ja jij jan18 mag stoppen met wiebelen zodra iemand precies is zoals jij, alleen exact tegenover je staat.

  Jullie blinde Apple volgelingen, daar is een essay, wat zeg ik een boek over te schrijven. En dat zal wellicht al gedaan zijn.

 2. huppel -

  Er zou een einde moeten komen aan apple, microsoft,facebook en andere bedrijven die denken de wereld over te nemen. Samsung wil gewoon geld verdienen dat waardeer ik ook, maar die andere bedrijven bedreigen de privacy van mensen en hebben andere doelen zoals apple icloud alles wat je sycrhoniseerd wordt opgeslagen door apple en niet op je computer of op de programma Icloud zelf opgeslagen.

 3. Samsung-Rules -

  Als Apple nu maar eens een keer goed de kop word ingedrukt. Als je over een patent zaak leest is apple er altijd bij bestrokken. Samsung neemt het erg serieus deze keer en zal dit hoog op laten spelen heb ik weer ergens anders gelezen!!:)

 4. Martin -

  BLA BLA BLA BLA

  Want een kleine kinderen allemaal. Het is mijn snoepje nee het is de mijne. PFFF GROW UP !!! ZOwel Apple als Samsung al is Apple de koning in kinderachtig gedrag!!

  Ik haat dat Kutbedrijf!

  1. Jan18 -

   Jij bent zeker weer zo'n dutsel die een Google Android heeft????
   Niks over Apple! Hou een Samsung maar eens langs een iPhone…..WAT LIJKEN ZE TOCH OP ELKAAR….GEK…HOE KAN DAT????????? En was Apple niet de eerste met de iPhone-look???? DACHT HET WEL. Dus ga nu maar wiebelen met je shit-for-brains opmerkingen!

   This is business! Dit soort patent oorlogen heersen al jaren!

  2. Jamie -

   Als je nou serieus een bedrijf haat om zulke onbenullige dingen… Heb je wel heel erg weinig te doen!
   Kom op zeg, wat ben je dan een zielig type!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters