Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8

Samsung’s plannen voor een opvouwbare smartphone zijn een hot topic in smartphoneland. Sommige kleinere fabrikanten hebben al experimentele toestellen uitgebracht, maar een techgigant als Samsung kan een opvouwbare toekomst in een klap mainstream maken. Denk bijvoorbeeld aan wat Pokémon Go heeft betekend voor augmented reality. Nu is ook de Samsung W2018 gelekt.

De Koreaanse fabrikant heeft al bevestigd dat het volgend jaar een opvouwbaar toestel uit gaat brengen, mits er geen onvoorziene obstakels opduiken. Geruchten wijzen op een exclusieve en beperkte productie, terwijl anderen naar een grootschalige nieuwe serie hinten. Hoe dan ook wordt 2018 een zeer interessant jaar.

Samsung klaptelefoon
De Samsung W2017

Voor het zover is, komt Samsung met een ander opvouwbaar vlaggenschip. Althans, technisch gezien. Maak kennis met de Samsung W2018, een ouderwetse klaptelefoon met de specificaties van een high-end toestel. Niet precies de innovatie waar je misschien op zit te wachten, maar dat neemt niet weg dat er blijkbaar nog steeds een markt voor dergelijke modellen is.

Samsung W2018: high-end klaptelefoon

Vooral in China blijven klaptelefoontjes populair. Dat is dan ook de markt waar Samsung zich met de W2018 op richt. Het is een niche die overspoeld wordt met low-end modelletjes, vooral geschikt voor bijvoorbeeld bejaarden. Eind dit jaar pakt de Koreaanse fabrikant het dus anders aan, met een toestel dat qua specificaties niet onderdoet voor de Galaxy S8.

Er is een hands-on video van de Samsung W2018 gelekt, inclusief specificaties. Onder de motorkap zit de bekende Snapdragon 835, in combinatie met 6Gb aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Het toestel heeft verder twee 4.2-inch AMOLED schermen. Aan de achterkant zit een 12MP camera, terwijl selfies met een 5MP camera genomen kunnen worden.

Samsung W2018 uitnodiging

Het blijft een bizar doch fascinerend idee: een high-end klaptelefoon anno 2o17. Samsung is al begonnen met het versturen van uitnodigingen voor de onthulling, dus binnenkort weten we meer. Helaas zal het waarschijnlijk bij een lancering in China blijven, dus voorlopig moeten we het met dit soort video’s blijven doen.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters