Samsung onthult high-end klaptelefoon met Bixby knop

Je zou denken dat Samsung voor dit jaar al klaar was met het onthullen van premium toestellen, maar de smartphonemaker lijkt niet van ophouden te weten. Nog net op de valreep voor het einde van het jaar heeft de techgigant in China de nieuwe W2018 klaptelefoon onthuld. Bij het horen van het woord klaptelefoon hoef je overigens niet je neus op te halen. Het toestel zit bomvol premium features en is zelfs duurder dan de iPhone X.

Twee displays plus fysiek toetsenbord

De fancy klaptelefoon zal net zoals zijn voorganger en de meeste van Samsung’s premium klaptelefoons alleen in Azië beschikbaar zijn. Daar lijkt er een substantiële markt te zijn voor de toestellen. Het traditionele design van de W2018 wordt gecombineerd met moderne features. Zo is het toestel uitgerust met maar liefst twee 4.2 inch AMOLED displays met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. En hoewel je prima de displays kunt gebruiken om het apparaat te besturen, krijg je er ook nog een oldschool fysiek toetsenbord bij. Dit staat weer in contrast met de extra knop, die speciaal voor Bixby is bedoeld. Hiermee is het toestel de allereerste klaptelefoon met een virtuele assistent.

Samsung W2018

Premium specificaties

Net zoals de meest vlaggenschepen van dit jaar komt ook de W2018 met een Snapdragon 835 chipset. Dit wordt gecombineerd met 6GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte, welke je met een microSD kaartje kunt vergroten tot 256GB. De smartphone heeft niet alleen twee displays, maar je kunt er ook twee simkaarten in stoppen. Verder komt het toestel met een enkele 12 megapixel f/1.5 camera en een vingerafdrukscanner aan de achterkant.  Om dit alles van energie te voorzien komt de telefoon met een 2300mAh batterij, wat wel een minder grote capaciteit heeft dat de meeste vlaggenschepen. Ook draait het toestel nog niet meteen op Android Oreo, maar zullen gebruikers in eerste instantie het moeten doen met Android 7.1.1 Nougat.

W2018 wordt in ieder geval peperduur

Het toestel zal beschikbaar zijn in de kleuren Elegant Gold en Platinum om de luxueuze uitstraling van de telefoon af te maken. Hoeveel hij uiteindelijk zal kosten is nog onbekend, maar hij zou in ieder geval duurder zijn dan 1600 euro.

Via: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ben -

    Ongelooflijk wat een prijzen. Is daar nog wel een afzetmarkt voor te vinden. Misschien de rijken onder ons maar de Jan modaal klant zal dit zeker niet kunnen kopen. Ik denk dat ze zich lelijk in de vingers snijden. Succes ik blijf bij de betaalbare toestellen.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters