Samsung waarschuwt klanten voor flashtekort door iPhone 3G

Samsung zou zijn afnemers van nand-flashgeheugen hebben gewaarschuwd dat het bedrijf vanaf juli minder flashchips kan leveren. Oorzaak van het tekort zou de grote vraag van Apple zijn.

De geheugenfabrikant zou zijn klanten hebben gewaarschuwd voor een teruglopend aanbod aan flashgeheugen, zo meldt Digitimes. Het bedrijf zou voorrang geven aan het bevoorraden van Apple, die de chips nodig heeft voor zijn iPhone 3G. Apple zou een bestelling van vijftig miljoen nand-chips met een capaciteit van 8GB hebben geplaatst.

Een bestelling van die omvang kan niet met bestaande voorraden worden opgevangen, temeer daar Samsung zijn productie de afgelopen maanden danig heeft teruggeschroefd. De kleinere productiecapaciteit die Samsung in april en mei voor de fabricage van flashgeheugen reserveerde, zorgt nu echter weer voor leveringsproblemen. Samsung leverde overigens in juni al 25 miljoen 8GB nand-chips voor het geheugen van de iPhone 3G aan Apple. Analisten verwachten overigens niet dat de nieuwe Apple-telefoon de nand-markt als geheel sterk zal beïnvloeden, al zal een en ander natuurlijk afhankelijk zijn van de vraag naar het mobieltje.

Bron: Tweakers.net

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters