Samsung Wave en Apple iPhone 4 hebben de zelfde processor

Volgens UBM TechInsights heeft de nieuwe A4 processor van Apple de zelfde core als de Samsung Hummingbird-processor die in de Wave te vinden is. Het bedrijf dat de chip ontwikkeld heeft is nu in handen van Apple maar zou samen met Samsung de chip ontwikkeld hebben.

Uit een onderzoek van UBM zou blijken dat de nieuwe Apple A4-processor over de zelfde kern beschikt als de Samsung S5PC110A01-processor die terug te vinden is in de Wave en Galaxy S. De kern is gebaseerd op een 1GHz ARM CORTEX A8 en vervolgens doorontwikkeld door het bedrijf Intrinsity dat vorig jaar door Apple is overgenomen. Naar nu blijkt heeft Intrinsity de core samen met Samsung ontwikkeld en beschikken de Galaxy S en de Wave over een bijna identieke chipset als de Apple iPad en de nieuwe iPhone 4. Apple wist tot nog toe altijd te melden dat de Apple A4-processor uniek is en dat de fabrikant de enige zou zijn die hier van gebruik zou maken. Dit blijkt dus niet helemaal waar te zijn en Samsung heeft dus in alle stilte haar twee vlaggenschepen voorzien van de zelfde krachtige kern.

De processor van de Galaxy S doet het op het Android-platform erg goed, zo blijkt uit de eerste benchmarks. Deze Hummingbird lijkt tot nog toe de snelste processor te zijn en vooral over uitstekende grafische kwaliteiten te beschikken. Zo zou de Hummingbird over 90 miljoen triangles per seconde kunnen verwerken terwijl de Snapdragon het moet doen met 22 miljoen per triangles seconden.

Apple en Samsung processor

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters