Samsung: ‘We zijn Apple geen cent verschuldigd’

Samsung claimt dat het patenten van Apple helemaal niet geschonden kan hebben, omdat Google de betreffende technologieën al had ontwikkeld voordat Apple de iPhone op de markt bracht.

Apple en HTC sluiten patentdeal over Android android vs ios

In de patentenrechtszaak tegen Apple trekt Samsung samen op met Google. Veel meer dan in de eerste rechtszaak tussen Samsung en Apple, wordt Google erbij betrokken. Niet verwonderlijk, aangezien de zoekmachinegigant achter Android zit en Samsung diens succesvolste afnemer is.

Dit gaat zelfs dusdanig ver, dat Google Samsung heeft aangeboden een deel van de juridische kosten voor zijn rekening te nemen. Bij een eventueel verlies betaalt Google eveneens mee aan de te volgen boete.

Samsung houdt er geen rekening mee dat dat daadwerkelijk ook gaat gebeuren, en is overtuigd van zijn gelijk. “We denken dat we Apple geen cent verschuldigd zijn”, stelt Samsung-advocaat John Quinn dinsdag volgens the Wall Street Journal. “Als je ze honderd miljoen dollar geeft, staan ze in Cupertino (waar Apple’s hoofdkwartier gevestigd is, red.) te dansen op straat.”

Samsung kan, zo stelt het advocatenteam van de Koreaanse fabrikant, patenten van Apple niet hebben geschonden, aangezien Google al voor de lancering van de eerste iPhone in 2007 aan de betreffende technologieën werkte.

Apple meent echter dat Samsung wel degelijk gretig gebruikmaakte van Apple’s technologieën. “Waar was Samsung dan voor de iPhone er kwam?”, vraagt Harold McElhinny, lid van Apple’s advocatenteam, zich in de rechtszaak af. “Daar weet iedereen het antwoord wel op. Ze hadden toen nog geeneens een smartphone.”

“Samsung doet er alles aan om onder de patentinbreuken vandaan te komen, maar Apple kan niet weglopen van de uitvindingen die het heeft gedaan. Wij rekenen erop dat er recht wordt gesproken.”

Het Amerikaanse bedrijf blijft zijn pijlen richten op Samsung. Google treft volgens Apple geen blaam. “We wijzen geen beschuldigende vinger richting Google. In onze ogen hebben zij onafhankelijk toepassingen ontwikkeld die onze patenten niet schenden”, stelt Bill Price, een andere advocaat van Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters