Samsung weer 2e in het verkopen van mobieltjes

Net als tweeëneenhalf jaar geleden bezet Samsung de tweede plek op de ranglijst van wereldwijde verkoop van mobieltjes. Motorola slaagt er niet in te profiteren van de groei van de mobieltjesmarkt.

Samsung P310 In het tweede kwartaal van dit jaar verscheepte het Zuid-Koreaanse Samsung ruim 37 miljoen mobiele telefoons, circa twee miljoen meer dan voorlopige cijfers van het Amerikaanse Motorola aangeven. Nokia heeft nog helemaal niets losgelaten over zijn wel en wee in de desbetreffende periode, maar geen enkele analist heeft ook maar de geringste twijfel dat de Finse mobieltjesfabrikant nog steeds de grootste is. Er wordt op gewezen dat de dip in Motorola’s verkoopcijfers niet wordt weerspiegeld door een stijging van dezelfde orde van grootte bij Samsung, waardoor wordt vermoed dat Nokia de grootste profiteur is van Motorola’s tegenvallende cijfers. Het Amerikaanse bedrijf deed het vooral slecht in de Europese en Aziatische markten, en liet eerder weten niet te verwachten dat het dit jaar winst maakt op zijn mobieltjesdivisie. De vierde plaats van de verkoopranglijststaat wordt overigens bezet door Sony Ericsson, dat van april tot en met juni een slordige negen miljoen handsets wist te slijten.

De vraag is of Motorola zich net als eerder weer kan herpakken. In 2004 kon Samsung maar kort van de pret genieten en wist Motorola zijn positie tijdens de feestdagen te herstellen en Samsung terug naar de derde plaats te stoten. De analisten van Deutsche Bank Securities geloven in ieder geval dat het ergste voor Motorola nu achter de rug is en dat het dientengevolge een goed moment is om Motorola-aandelen te kopen.

Via: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters