Samsung weer 2e in het verkopen van mobieltjes

Net als tweeëneenhalf jaar geleden bezet Samsung de tweede plek op de ranglijst van wereldwijde verkoop van mobieltjes. Motorola slaagt er niet in te profiteren van de groei van de mobieltjesmarkt.

Samsung P310 In het tweede kwartaal van dit jaar verscheepte het Zuid-Koreaanse Samsung ruim 37 miljoen mobiele telefoons, circa twee miljoen meer dan voorlopige cijfers van het Amerikaanse Motorola aangeven. Nokia heeft nog helemaal niets losgelaten over zijn wel en wee in de desbetreffende periode, maar geen enkele analist heeft ook maar de geringste twijfel dat de Finse mobieltjesfabrikant nog steeds de grootste is. Er wordt op gewezen dat de dip in Motorola’s verkoopcijfers niet wordt weerspiegeld door een stijging van dezelfde orde van grootte bij Samsung, waardoor wordt vermoed dat Nokia de grootste profiteur is van Motorola’s tegenvallende cijfers. Het Amerikaanse bedrijf deed het vooral slecht in de Europese en Aziatische markten, en liet eerder weten niet te verwachten dat het dit jaar winst maakt op zijn mobieltjesdivisie. De vierde plaats van de verkoopranglijststaat wordt overigens bezet door Sony Ericsson, dat van april tot en met juni een slordige negen miljoen handsets wist te slijten.

De vraag is of Motorola zich net als eerder weer kan herpakken. In 2004 kon Samsung maar kort van de pret genieten en wist Motorola zijn positie tijdens de feestdagen te herstellen en Samsung terug naar de derde plaats te stoten. De analisten van Deutsche Bank Securities geloven in ieder geval dat het ergste voor Motorola nu achter de rug is en dat het dientengevolge een goed moment is om Motorola-aandelen te kopen.

Via: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters