Samsung weerspreekt dat Galaxy Tab vaak wordt teruggebracht

Onlangs meldden wij dat de Samsung Galaxy Tab door meer dan een op de zes kopers teleurgesteld wordt teruggebracht naar de winkel. Een gerespecteerd onderzoeksbureau had dat uitgezocht. Samsung zegt dat er niets van waar is en houdt het erop dat twee procent van de tablets worden teruggebracht, een percentage net zo hoog als dat van de iPad.

Samsung Galaxy Tab hoofdfoto

Na de iPad was de Samsung Galaxy Tab de afgelopen maanden de enige waardige concurrentie voor de tablet van Apple, en dat is bijna tot op heden zo gebleven. Maar omdat het apparaat met het niet echt voor tablets geschikte besturingssysteem Android Froyo is uitgerust, zou de tablet kopers nogal eens zo tegenvallen dat ze hun geld weer terug willen. Meer dan vijftien procent van de Tabs zou weer terugkeren naar de winkel op die manier.

Samsung was natuurlijk niet blij met die boodschap en heeft de tegenaanval ingezet. De onderzoekers hebben het hemelaal verkeerd, beweert de Koreaanse fabrikant. Volgens cijfers van Samsung gaat niet meer dan twee procent van de pas aangekochte tablets terug naar de winkel.

In de woorden van Samsung: “Het aantal teruggebrachte Galaxy Tabs in Amerika zoals geclaimd door een Noord-Amerikaans marketing research bureau is onjuist. Volgens Samsung is het onder twee procent.”

Als dat zo is, neemt het niet weg dat de verkoopcijfers van de Galaxy Tab Samsung nogal tegenvallen. Dat zal bij zijn opvolger, de Galaxy Tab 2 die ongetwijfeld op het nieuwe besturingssysteem Android Honeycomb zal lopen, waarschijnlijk heel anders zijn.

Bron: Mobile Whack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Vincent -

  Ook ik ben erg tevreden over mijn Galaxy Tab, zeer functioneel…. alleen niet echt ter vervanging van je Gsm…daar is ie net te groot voor.

  @ ineke,
  Je moet KIES installeren, zit standaard in de doos..2 kleine cdtjes. Mocht je deze niet meer hebben dan kan je hem downloaden bij soft-go.com even zoeken op Samsung-Kies.

  1. paco -

   Gewoon even Samsung Kies zoeken via google en installeren. daarna Tab gewoon aansluiten zonder op het scherm te drukken en na enige tijd zal je pc hem automatisch toevoegen.

 2. Koos -

  Ach er zijn altijd mensen die iets kopen omdat het glimt en nieuw is .
  vind het een fijne tab zeer goed voor onderweg in het vliegtuig (lekker handzaam) .

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters