Samsung wees aanbod Apple voor aankoop scroll-patent af

Samsung heeft een aanbod van Apple afgewezen om het recht op het gebruik van een patent te kopen, dat in de iPhone zit verwerkt. Het gaat om de wijze van scrollen op een website. Apple gebruikte het patent onlangs vruchteloos in een poging om bij de Amerikaanse rechter een verkoopverbod van Samsung-smartphones af te dwingen.

Apple vs SamsungWie een iPhone heeft, kan het controleren: als je helemaal naar boven of naar beneden scrollt, stuitert de website terug nadat heel even een achtergrondmotiefje te zien is geweest. Dat patent is door Apple aangeboden aan Samsung, Nokia en IBM, maar Samsung weigerde het aanbod.

Waarom Samsung dat deed, is koffiedikkijken: een te hoge vraagprijs van Apple kan weleens de reden zijn waarom Samsung de aankoop van de licentie van Apple weigerde. Of Samsung vond het aanbod wellicht onzin, omdat het Koreaanse bedrijf het patent niet erkende. Dat blijft onduidelijk. Het aanbod is overigens meerdere keren gedaan, de laatste keer in 2010. Het feit dat het aanbod is gedaan is eigenlijk opmerkelijker dan de afwijzing van Samsung, want wijlen Steve Jobs, Apple-CEO, is gequoot met de zinsnede dat hij alles zou doen om Android van de markt af te krijgen. Hij zag het hele OS als een samenraapsel van gestolen Apple-patenten. Met zo’n opstelling is een aanbod om een patent van Apple aan een Androidfabrikant te licenseren op zijn minst vreemd.

Momenteel zijn Apple en Samsung wereldwijd verwikkeld in een hevige juridische strijd waarbij Apple zijn patenten verdedigt. Apple eist in de meeste landen een verkoopverbod op de Samsung-smartphones en -tablets, met wisselend succes: in Duitsland mochten tablets van Samsung niet in de verkoop, in Nederland mocht de Galaxy S II alleen naar de winkels na een aanpassing en in Australie moeten consumenten nog tot 9 december wachten totdat een verkoopverbod afloopt, als de rechter dat althans niet verlengt of definitief maakt. In de VS heeft Samsung echter afgelopen week wel een keertje aan het langste eind getrokken: een verkoopverbod op Samsung-producten is door de rechter afgewezen.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 design

HTC komt dit jaar nog met drie smartphones: specificaties opgedoken lees verder

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Huawei logo

Voorkant Huawei Mate 10 gelekt: high-end toestel met dunne schermranden lees verder

Samsung Apple iPhone X geld

Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X lees verder

Google Pixel XL design taimen

Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2 lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Eindelijk: je kunt de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 nu uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters