Samsung wees aanbod Apple voor aankoop scroll-patent af

Samsung heeft een aanbod van Apple afgewezen om het recht op het gebruik van een patent te kopen, dat in de iPhone zit verwerkt. Het gaat om de wijze van scrollen op een website. Apple gebruikte het patent onlangs vruchteloos in een poging om bij de Amerikaanse rechter een verkoopverbod van Samsung-smartphones af te dwingen.

Apple vs SamsungWie een iPhone heeft, kan het controleren: als je helemaal naar boven of naar beneden scrollt, stuitert de website terug nadat heel even een achtergrondmotiefje te zien is geweest. Dat patent is door Apple aangeboden aan Samsung, Nokia en IBM, maar Samsung weigerde het aanbod.

Waarom Samsung dat deed, is koffiedikkijken: een te hoge vraagprijs van Apple kan weleens de reden zijn waarom Samsung de aankoop van de licentie van Apple weigerde. Of Samsung vond het aanbod wellicht onzin, omdat het Koreaanse bedrijf het patent niet erkende. Dat blijft onduidelijk. Het aanbod is overigens meerdere keren gedaan, de laatste keer in 2010. Het feit dat het aanbod is gedaan is eigenlijk opmerkelijker dan de afwijzing van Samsung, want wijlen Steve Jobs, Apple-CEO, is gequoot met de zinsnede dat hij alles zou doen om Android van de markt af te krijgen. Hij zag het hele OS als een samenraapsel van gestolen Apple-patenten. Met zo’n opstelling is een aanbod om een patent van Apple aan een Androidfabrikant te licenseren op zijn minst vreemd.

Momenteel zijn Apple en Samsung wereldwijd verwikkeld in een hevige juridische strijd waarbij Apple zijn patenten verdedigt. Apple eist in de meeste landen een verkoopverbod op de Samsung-smartphones en -tablets, met wisselend succes: in Duitsland mochten tablets van Samsung niet in de verkoop, in Nederland mocht de Galaxy S II alleen naar de winkels na een aanpassing en in Australie moeten consumenten nog tot 9 december wachten totdat een verkoopverbod afloopt, als de rechter dat althans niet verlengt of definitief maakt. In de VS heeft Samsung echter afgelopen week wel een keertje aan het langste eind getrokken: een verkoopverbod op Samsung-producten is door de rechter afgewezen.

Bron: Redmondpie

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters