Samsung weigert Microsoft nog langer te betalen voor patenten

We hebben er weer een nieuw patentgeschil bij. Nu tussen Microsoft en Samsung. De softwaregigant beticht de Koreaanse smartphonefabrikant van contractbreuk.

geld money
Bart Vuijk

Microsoft is van mening dat er in Android een aantal patenten worden gebruikt die door de softwaregigant zijn geregistreerd. In eerdere jaren kwamen Androidfabrikanten met Microsoft overeen dat er een bedrag per verkocht toestel aan Microsoft zou worden afgedragen. Onder meer HTC en Samsung hebben die deal gesloten.

Samsung heeft het contract met Microsoft in 2011 getekend. Het heeft Microsoft waarschijnlijk miljoenen, misschien zelfs miljarden opgeleverd. Er is wel eens berekend dat Microsoft meer verdient aan Android dan aan het zelf ontwikkelde Windows Phone. Android-ontwikkelaar Google vindt de gedwongen deals tussen Microsoft en de Androidfabrikanten maar niets, en meent dat Microsoft zich parasitair opstelt in plaats van zelf met innovatieve producten de concurrentie aan te gaan.

Samsung vindt het blijkbaar welletjes, en houdt zich volgens Microsoft niet meer aan het contract. Wat alleen maar kan betekenen dat er minder geld wordt afgedragen dan Microsoft wil zien voor de verkoop van Androidtelefoons, de kurk waar de hele smartphonetak van Samsung op drijft.

Binnenkort zien de beide bedrijven elkaar voor de Amerikaanse rechter. Microsoft-advocaat David Howard heeft hierover gemeld dat hij simpelweg naleving van het contract gaat eisen. Al maanden is er achter de schermen onderhandeld, maar het heeft volgens hem tot niets geleid omdat Samsung niet het gevraagde bedrag wil overmaken.

Samsung heeft droogjes gereageerd op de aankondiging van de zoveelste patentrechtszaak. “We zullen de klacht gedetailleerd bekijken en de nodige maatregelen nemen.”

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters