Samsung weigert Microsoft nog langer te betalen voor patenten

We hebben er weer een nieuw patentgeschil bij. Nu tussen Microsoft en Samsung. De softwaregigant beticht de Koreaanse smartphonefabrikant van contractbreuk.

geld money
Bart Vuijk

Microsoft is van mening dat er in Android een aantal patenten worden gebruikt die door de softwaregigant zijn geregistreerd. In eerdere jaren kwamen Androidfabrikanten met Microsoft overeen dat er een bedrag per verkocht toestel aan Microsoft zou worden afgedragen. Onder meer HTC en Samsung hebben die deal gesloten.

Samsung heeft het contract met Microsoft in 2011 getekend. Het heeft Microsoft waarschijnlijk miljoenen, misschien zelfs miljarden opgeleverd. Er is wel eens berekend dat Microsoft meer verdient aan Android dan aan het zelf ontwikkelde Windows Phone. Android-ontwikkelaar Google vindt de gedwongen deals tussen Microsoft en de Androidfabrikanten maar niets, en meent dat Microsoft zich parasitair opstelt in plaats van zelf met innovatieve producten de concurrentie aan te gaan.

Samsung vindt het blijkbaar welletjes, en houdt zich volgens Microsoft niet meer aan het contract. Wat alleen maar kan betekenen dat er minder geld wordt afgedragen dan Microsoft wil zien voor de verkoop van Androidtelefoons, de kurk waar de hele smartphonetak van Samsung op drijft.

Binnenkort zien de beide bedrijven elkaar voor de Amerikaanse rechter. Microsoft-advocaat David Howard heeft hierover gemeld dat hij simpelweg naleving van het contract gaat eisen. Al maanden is er achter de schermen onderhandeld, maar het heeft volgens hem tot niets geleid omdat Samsung niet het gevraagde bedrag wil overmaken.

Samsung heeft droogjes gereageerd op de aankondiging van de zoveelste patentrechtszaak. “We zullen de klacht gedetailleerd bekijken en de nodige maatregelen nemen.”

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters