Samsung weigert Microsoft nog langer te betalen voor patenten

We hebben er weer een nieuw patentgeschil bij. Nu tussen Microsoft en Samsung. De softwaregigant beticht de Koreaanse smartphonefabrikant van contractbreuk.

geld money
Bart Vuijk

Microsoft is van mening dat er in Android een aantal patenten worden gebruikt die door de softwaregigant zijn geregistreerd. In eerdere jaren kwamen Androidfabrikanten met Microsoft overeen dat er een bedrag per verkocht toestel aan Microsoft zou worden afgedragen. Onder meer HTC en Samsung hebben die deal gesloten.

Samsung heeft het contract met Microsoft in 2011 getekend. Het heeft Microsoft waarschijnlijk miljoenen, misschien zelfs miljarden opgeleverd. Er is wel eens berekend dat Microsoft meer verdient aan Android dan aan het zelf ontwikkelde Windows Phone. Android-ontwikkelaar Google vindt de gedwongen deals tussen Microsoft en de Androidfabrikanten maar niets, en meent dat Microsoft zich parasitair opstelt in plaats van zelf met innovatieve producten de concurrentie aan te gaan.

Samsung vindt het blijkbaar welletjes, en houdt zich volgens Microsoft niet meer aan het contract. Wat alleen maar kan betekenen dat er minder geld wordt afgedragen dan Microsoft wil zien voor de verkoop van Androidtelefoons, de kurk waar de hele smartphonetak van Samsung op drijft.

Binnenkort zien de beide bedrijven elkaar voor de Amerikaanse rechter. Microsoft-advocaat David Howard heeft hierover gemeld dat hij simpelweg naleving van het contract gaat eisen. Al maanden is er achter de schermen onderhandeld, maar het heeft volgens hem tot niets geleid omdat Samsung niet het gevraagde bedrag wil overmaken.

Samsung heeft droogjes gereageerd op de aankondiging van de zoveelste patentrechtszaak. “We zullen de klacht gedetailleerd bekijken en de nodige maatregelen nemen.”

Bron: Android Community

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters