‘Samsung wereldwijd weer de grootste na release Galaxy S6’

Dat was even schrikken voor Samsung, toen Apple eind vorig jaar wereldwijd de grootste smartphonefabrikant bleek te zijn. Samsung lijkt nu zijn positie als marktleider weer heroverd te hebben, na de lancering van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge review hand

Dit stelt marktonderzoeker Trendforce, dat meldt dat er in het eerste kwartaal van 2015 door alle fabrikanten 291,2 miljoen smartphones zijn verscheept. Dit is 9,2 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2014, toen er 320,8 miljoen smartphones werden verscheept. Oorzaak is een schijnbaar kwakkelende Chinese markt.

Samsung gaat ondertussen als de brandweer en heeft momenteel een mondiaal marktaandeel van 27,8 procent, waardoor het wereldwijd de grootste fabrikant is. De Zuid-Koreaanse fabrikant verscheept in het tweede kwartaal waarschijnlijk 80 miljoen smartphones. 20 miljoen hiervan zijn een Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge.

Apple heeft een marktaandeel van 19,9 procent, waarmee het tweede is. Huawei is derde met 7 procent, LG vierde met 6,2 procent en Lenovo vijfde met 6 procent.

Apple verscheepte het afgelopen kwartaal 55 miljoen iPhones. Vooral naar China, waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus heel populair zijn. Vooral Chinese merken zijn hierdoor de klos. Alle Chinese merken verscheepten 106 miljoen smartphones, wat een daling is van 12,7 procent. Dit komt waarschijnlijk vanwege een stagnerende Chinese economie en een minder sterke Euro.

Ondertussen gaat het bij het Zuid-Koreaanse LG weer goed, omdat die fabrikant vooral in Europa en de VS actief is. LG verkocht 18 miljoen smartphones in het eerste kwartaal. In het komende kwartaal worden er wereldwijd waarschijnlijk 311 miljoen smartphones verscheept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters