'Samsung werkt aan eigen social media dienst'

Volgens geruchten is Samsung druk aan het werk om een eigen social media dienst te bouwen dat intern “Samsung Facebook” heet. De social media dienst zou bovenop Samsungs eigen Family Story app moeten komen waarmee het nu al mogelijk is foto’s en berichten te delen.

De Korean Times meldt dat Samsung in het eerste kwartaal van 2013 een eigen social media dienst wilt lanceren die nu intern luidt “Samsung Facebook”. De dienst moet zowel gaan werken op smartphones en tablets, maar ook op televisies, camera’s, Blu-ray spelers, enz. Ook zou de dienst niet alleen zijn voor Samsung apparaten maar kunnen andere bedrijven er ook gebruik van maken, aldus de Koren Times. Een naam voor de service zou tot nu toe nog niet bekend zijn.

Zelf ontkent Samsung hevig dat het bezig is met een eigen social media dienst op te richten:
“There have been inquiries and a few articles claiming that Samsung Electronics is going to offer a Facebook-like service, being developed under a code-name called ‘Samsung Facebook.’ However this is not true and the rumor is groundless.”.

Verder zegt Samsung dat de applicatie ‘Family Story’ vooral bedoelt is om speciale momenten te vast te leggen en te delen met hechte vrienden en familie. De applicatie zou niet bedoeld zijn om later uit te bouwen naar een social media dienst. Wel geeft de fabrikant aan bezig te zijn om ‘Family Story’ verder uit te breiden voor een betere gebruikers ervaring maar dat het niet in de buurt komt van een “Samsung Facebook” app.

Samsung Facebook app 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters