‘Samsung werkt aan nieuwe Gear VR’

Uit informatie van de Indiase import/export database Zauba blijkt dat Samsung hoogstwaarschijnlijk binnenkort een nieuwe versie van de Gear VR aan gaat kondigen.

Virtual reality

Grote techgiganten als Google en Samsung voorspellen dat virtual reality zich binnen enkele jaren tot een miljardenbusiness zal gaan ontwikkelen. Google kondigde tijdens zijn afgelopen Google I/O al Google Daydream aan, een platform en standaard voor mobiele virtual reality. Daydream is niet alleen een mobiele interface maar ook een stel eisen waar smartphones qua specificaties aan moeten voldoen om een kwalitatieve virtual reality ervaring te bieden. Daarnaast heeft Google ook een referentieontwerp voor een headset ontwikkeld, op basis waarvan bijvoorbeeld Asus, Xiaomi en Huawei al een eigen headset aan het ontwikkelen zijn.

Samsung

Samsung heeft tot nu toe vooral zijn eigen weg gekozen, en met succes: het bedrijf wist al vroeg indruk te maken met de Gear VR, een relatief goedkope headset voor zijn eigen Galaxy toestellen. De kwaliteit komt misschien niet in de buurt van serieuze headsets zoals de HTC Vive of de Oculus Rift, maar voor de prijs blijft het een aantrekkelijk product. Het Koreaanse bedrijf blijft veel investeren in virtual reality. Na een aantal Innovator Edition modellen bracht Samsung vorig jaar de Consumer Edition van de Gear VR uit, compatibel met alle grote vlaggenschepen van Samsung.

Android VR
De GearVR

Gear VR

De vraag is echter: blijft de standaard Gear VR ook werken met toekomstige vlaggenschepen van Samsung, of zullen veranderingen zoals de USB Type-C ingang op de Galaxy Note 7 er voor gaan zorgen dat er een nieuw model komt? Daarnaast wordt het natuurlijk ook interessant om te zien wat Samsung’s antwoord is op Google Daydream. Op de eerste vraag kunnen we waarschijnlijk binnenkort al een antwoord geven, want er is bewijs opgedoken dat Samsung aan een nieuw model werkt.

Nieuw model

Bestaande Gear VR headsets hebben allemaal hetzelfde soort modelnummer: SM-R32x, waarbij dus enkel het laatste nummer verschilt. Het meest recente model, de Gear VR Consumer Edition, had bijvoorbeeld het modelnummer SM-R322. Een aantal dagen geleden heeft India’s import/export database Zauba echter nieuwe test hardware van Samsung geregistreerd, met het modelnummer SM-R323. De database noemt de Gear VR zelfs bij naam, dus het is duidelijk dat we hier met een nieuw model te maken hebben van Samsung’s virtual reality headset.

Galaxy Note 7

Het is nog niet duidelijk of dit enkel licht verschillende variant voor de aankomende Galaxy Note 7 gaat zijn of dat we hier echt met een nieuw generatie met vernieuwingen te maken hebben. De Indiase database noemt Bluetooth, maar het is onduidelijk of het om draadloze controllers of de headset zelf gaat. Wel zou de Galaxy Note 7 een mooie gelegenheid zijn voor Samsung om zijn positie in de virtual reality markt te verstevigen met een verbeterde Gear VR. Tegelijkertijd zou dat ervoor zorgen dat veel Samsung fans opeens alsnog een nieuwe headset zullen moeten gaan kopen. We gaan het waarschijnlijk over een maand allemaal mee maken, want de Galaxy Note 7 wordt op 2 augustus onthuld.

Bron: Zauba

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters