‘Samsung werkt aan opvolger van Tizen-telefoon’

Samsung zou al bezig zijn met de ontwikkeling van de Samsung Z2. Dit moet de opvolger worden van de Z1, dat Samsungs eerste smartphone is die op het Tizen-besturingssysteem draait.

Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z16

De Samsung Z1 is de eerste Tizen-telefoon die Samsung verkoopt. Tizen is het eigen besturingssysteem van Samsung waarmee het met Android wil concurreren. De Z1 is een goedkope telefoon die onder andere in India verkrijgbaar is. De Samsung Z2 gaat, afgaande op een uitgelekte specificatie, ook niet heel veel geld kosten.

Het ontwikkelaarspakket voor Tizen ondersteunt nu namelijk ook schermen met een qHD-resolutie. De Samsung Z1 heeft een WVGA-resolutie van 480×800 pixels. De kans is dus aanwezig dat de Samsung Z2 een scherm met een qHD-resolutie krijgt van 540×960 pixels.

Het bestaan van de Samsung Z2 is daarmee overigens niet definitief bevestigd. Het gaat alleen maar om het softwarepakket voor ontwikkelaars dat meer mogelijkheden biedt. De kans is wel groot dat er natuurlijk een nieuwe Tizen-telefoon komt. Ook omdat de eerste een bescheiden succes is.

In landen als India en Bangladesh is de Samsung Z1 namelijk al 100 duizend keer over de toonbank gegaan. De Z1 is in het Westen nog niet beschikbaar en het is onbekend of dit ook gaat gebeuren. Samsung breidt de mogelijkheden voor Tizen in ieder geval uit, wat ruimte biedt voor nieuwe smartphones.

Tizen draait al op meerdere apparaten. Samsung is druk bezig met smartwatches en het eigen besturingssysteem draait onder andere op de Gear 2, die vorig jaar werd uitgebracht. Tizen lijkt op de smartwatch voorlopig meer mogelijkheden te bieden dan Android Wear van Google.

Bron: Samsung

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters