‘Samsung werkt aan opvolger van Tizen-telefoon’

Samsung zou al bezig zijn met de ontwikkeling van de Samsung Z2. Dit moet de opvolger worden van de Z1, dat Samsungs eerste smartphone is die op het Tizen-besturingssysteem draait.

Eerste Tizen-smartphone Samsung nu eindelijk te koop z16

De Samsung Z1 is de eerste Tizen-telefoon die Samsung verkoopt. Tizen is het eigen besturingssysteem van Samsung waarmee het met Android wil concurreren. De Z1 is een goedkope telefoon die onder andere in India verkrijgbaar is. De Samsung Z2 gaat, afgaande op een uitgelekte specificatie, ook niet heel veel geld kosten.

Het ontwikkelaarspakket voor Tizen ondersteunt nu namelijk ook schermen met een qHD-resolutie. De Samsung Z1 heeft een WVGA-resolutie van 480×800 pixels. De kans is dus aanwezig dat de Samsung Z2 een scherm met een qHD-resolutie krijgt van 540×960 pixels.

Het bestaan van de Samsung Z2 is daarmee overigens niet definitief bevestigd. Het gaat alleen maar om het softwarepakket voor ontwikkelaars dat meer mogelijkheden biedt. De kans is wel groot dat er natuurlijk een nieuwe Tizen-telefoon komt. Ook omdat de eerste een bescheiden succes is.

In landen als India en Bangladesh is de Samsung Z1 namelijk al 100 duizend keer over de toonbank gegaan. De Z1 is in het Westen nog niet beschikbaar en het is onbekend of dit ook gaat gebeuren. Samsung breidt de mogelijkheden voor Tizen in ieder geval uit, wat ruimte biedt voor nieuwe smartphones.

Tizen draait al op meerdere apparaten. Samsung is druk bezig met smartwatches en het eigen besturingssysteem draait onder andere op de Gear 2, die vorig jaar werd uitgebracht. Tizen lijkt op de smartwatch voorlopig meer mogelijkheden te bieden dan Android Wear van Google.

Bron: Samsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Nokia 9 render

Fabriek lekt renders Nokia 9: premium Android smartphone lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters