'Samsung werkt aan smartwatch die werkt met Samsung Pay'

Samsung komt waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar met een nieuwe smartwatch. Het is de bedoeling dat je met het horloge ook mobiele betalingen kunt verrichten.

Samsung Gear S hands-on

Dit meldt het Zuid-Koreaanse Electronic Times op basis van anonieme bronnen, waarover persbureau Reuters ook bericht. In de nieuwe smartwatch van Samsung komt een NFC-chip te zitten die het verrichten van mobiele betalingen mogelijk maakt.

De betalingen worden dan waarschijnlijk verricht via Samsungs eigen betaaldienst, Samsung Pay. En dus niet via bijvoorbeeld Android Pay, waar Google nu druk mee in de weer is. Op zich ook wel verklaarbaar, aangezien de meeste smartwatches van Samsung draaien op het eigen Tizen-besturingssysteem.

Samsung Pay staat daarnaast aan de vooravond van zijn echte première, aangezien de betaaldienst volgende maand beschikbaar wordt gemaakt voor ‘geselecteerde partners’ van Samsung. De fabrikant wilde hier zelf niet op reageren.

Samsung Pay, Apple Pay en Android Pay zouden in essentie hetzelfde moeten werken. Via de dienst wordt je bankrekening gekoppeld aan je smartphone, tablet of smartwatch. Via een van die apparaten reken je vervolgens je boodschappen bij de kassa af door die smartwatch, smartphone of tablet langs het betaalpoortje te houden.

Het is nog onbekend hoe Samsung mobiele betalingen via de smartwatch wil betalen. Via smartphones en tablets gebeurt dit doorgaans door een vingerafdruk. Of Samsung in de nieuwe, nog onbekende smartwatch ook een vingerafdruksensor plaatst, is nog onbekend. Het is ook mogelijk om mobiele betalingen te beveiligen met een eigen, zelfgekozen pincode. Wanneer Samsung precies de nieuwe smartwatch aankondigt, is trouwens nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters