Samsung werkt aan volgende versie van Bada, als Android-alternatief

Samsung werkt hard aan de volgende versie van zijn zelfbedachte mobiele besturingssysteem Bada. Het OS moet een waardig alternatief voor Android worden.

Bada logo

Nu verdient Samsung nog verreweg het meeste geld met Androidtelefoons. Windows Phone 7 en Bada leveren minder op. Maar wat dat laatste OS betreft moet dat gaan veranderen.

”Bada moet zich blijven ontwikkelen”, aldus Lee Ho Soo, hoofd van het Samsung Mobile Solutions Center. Hij zei dat in een interview in Seoel. ‘”We doen een heleboel dingen om de gebruikers van Bada-telefoons meer te bieden.”

Samsung heeft twee goede redenen om naar zijn eigen OS te kijken. Hoewel Google bezweert dat er niets aan de hand is, lijken fabrikanten van Androidtelefoons toch nog altijd bezorgd te zijn over de aankoop van Motorola door Google. Waarmee Google dus in plaats van een softwareleverancier is veranderd in een directe concurrent. Een andere reden is de patentoorlog van Apple tegen Androidproducenten. Samsung maakt mee dat in steeds meer landen zijn Androidtoestellen worden verboden. Met Bada-telefoons speelt dat probleem niet.

De laatste versie van Bada die in februari dit jaar werd onthuld, biedt ondersteuning voor het verrichten van mobiele betalingen en andere nieuwe mogelijkheden. Lee zei dat Samsung nog niet heeft besloten wanneer er een nieuwe versie van Bada aankomt en wat er allemaal gaat veranderen, kon hij evenmin zeggen. Wel is duidelijk dat Samsung bezig is met software voor spraakherkenning, zoals Siri in de iPhone 4S. Daarmee kunnen telefoongebruikers hun Badatelefoon straks vragen om een weersvoorspelling, een agenda-afspraak laten noteren of berichten laten versturen die opgesteld zijn met de stem.

Bron: Bloomberg

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters