Samsung werkt aan volgende versie van Bada, als Android-alternatief

Samsung werkt hard aan de volgende versie van zijn zelfbedachte mobiele besturingssysteem Bada. Het OS moet een waardig alternatief voor Android worden.

Bada logo

Nu verdient Samsung nog verreweg het meeste geld met Androidtelefoons. Windows Phone 7 en Bada leveren minder op. Maar wat dat laatste OS betreft moet dat gaan veranderen.

”Bada moet zich blijven ontwikkelen”, aldus Lee Ho Soo, hoofd van het Samsung Mobile Solutions Center. Hij zei dat in een interview in Seoel. ‘”We doen een heleboel dingen om de gebruikers van Bada-telefoons meer te bieden.”

Samsung heeft twee goede redenen om naar zijn eigen OS te kijken. Hoewel Google bezweert dat er niets aan de hand is, lijken fabrikanten van Androidtelefoons toch nog altijd bezorgd te zijn over de aankoop van Motorola door Google. Waarmee Google dus in plaats van een softwareleverancier is veranderd in een directe concurrent. Een andere reden is de patentoorlog van Apple tegen Androidproducenten. Samsung maakt mee dat in steeds meer landen zijn Androidtoestellen worden verboden. Met Bada-telefoons speelt dat probleem niet.

De laatste versie van Bada die in februari dit jaar werd onthuld, biedt ondersteuning voor het verrichten van mobiele betalingen en andere nieuwe mogelijkheden. Lee zei dat Samsung nog niet heeft besloten wanneer er een nieuwe versie van Bada aankomt en wat er allemaal gaat veranderen, kon hij evenmin zeggen. Wel is duidelijk dat Samsung bezig is met software voor spraakherkenning, zoals Siri in de iPhone 4S. Daarmee kunnen telefoongebruikers hun Badatelefoon straks vragen om een weersvoorspelling, een agenda-afspraak laten noteren of berichten laten versturen die opgesteld zijn met de stem.

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. anoniem -

  Bada is voor mij ook een doodgeboren kindje.. zie er ook niet van komen. @bart vuijk.. "zelfbedachte mobiel besturings systeem" vind ik niet echt klinken, en ook een beetje respectloos tegenover samsung.
  Alle andere osèn zijn toch ook bedacht..? of niet dan.

  Had er van gemaakt. "samsung wekt hard aan de volgende versie van hun eigen OS Bada" oid..!!

 2. michaelpb -

  Samsung is gewoon te laat. Bada 2.0 had er al lang moeten zijn. Daarnaast is de support van Samsung onmetelijk slecht. Tegen de tijd dat ze een oplossing hebben voor je probleem zijn er alweer 20 nieuwe modellen uitgebracht. De meegeleverde apps Twitter en Facebook op Bada zijn ronduit slecht. De chat-applicatie zonodig nog slechter en vooral onmogelijk traag. Er zijn bijna geen ontwikkelaars voor te vinden voor het platform, laat staan dat WhatsApp of Twitter of Facebook hun eigen Bada-apps gaan uitbrengen. Als je een echte smartphone wil, blijven alleen Apple, Android, Windows en Symbian over.

  1. jatoch -

   Als je het nieuws van SamFirmware volgt dna kan je allang BETA versies van bada 2.0 proberen tevens werd daar deze week nog gezegt dat bada 2.0 zo goed als klaar is.
   Samsung begint dus waarschijnlijk deze maand met de uitrol

   Dit nieuwsartikel is eigenlijk gewoon lucht. Want dit is eigenlijk al veel langer bekent.
   Sinds de eerste gelekte uitrol van bada 2.0 twitterde SamFirmware al over bada 3.0

   Bada 3.0 werd ook later weer bevestigt door Justin (Host van bada)

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters