Samsung wil als een startup gaan werken

Samsung Electronics, bekend van de Galaxy smartphones, tv’s en talloze andere elektronica producten, heeft aangekondigd dat het meer als een startup wil gaan werken. Hiermee hoopt het Koreaanse bedrijf flexibeler te zijn nu de groei stagneert.

Samsung

De directie van Samsung heeft belooft dat het de top-down cultuur van het bedrijf wilt veranderen naar een werkomgeving waarin samenwerkingen en open dialogen de norm zijn. Dat wil Samsung onder andere bereiken met het reduceren van het aantal lagen in de hiërarchie van het bedrijf, en het organiseren van online discussies tussen medewerkers en de top. De flexibele werkcultuur moet er voor gaan zorgen dat het Koreaanse bedrijf beter in kan spelen op de laatste trends in de industrie, dankzij creativiteit en een werksfeer waarin iedereen zijn ideeën kan delen.

Militaire werkcultuur

Dat is precies het tegenovergestelde van de militaire en strenge werkcultuur waar Samsung altijd om bekend stond. Het bedrijf moet ook wel: de omzet van smartphones loopt snel terug en tot nu toe blijven nieuwe kansen om op een ander gebied te groeien uit. Volgens analisten zal het echter nog lastig worden voor het 300,000 werknemers tellende bedrijf om de veranderingen op een subtiele manier door te voeren.

Jay Y Lee Samsung
Jay Y. Lee

Jay Y. Lee

De verandering is onder andere het plan van Jay Y. Lee, de zoon van Samsung Group hoofd Lee Kun-hee. Zijn vader ligt al sinds 2014 in het ziekenhuis na een hartaanval, en het is duidelijk dat hij de touwtjes in handen moet gaan nemen. De afgelopen jaren werden er al enkele veranderingen in het Koreaanse bedrijf doorgevoerd. Er wordt minder druk op de werknemers uitgeoefend om in het weekend door te werken, en er worden minder eisen aan de kleding van Samsung’s werknemers gesteld.

Bron: Engadget

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters